ΗΠΑ: Προς τέταρτο τρίμηνο πτώσης τα εταιρικά κέρδη

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα κέρδη θα υποχωρήσουν κατά 4,7% το δεύτερο τρίμηνο, έπειτα από πτώση 5% το πρώτο τρίμηνο. Παράλληλα, τα έσοδα αναμένεται ότι θα υποχωρήσουν 0,8%, σηματοδοτώντας το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο πτώσεων.

ΗΠΑ: Προς τέταρτο τρίμηνο πτώσης τα εταιρικά κέρδη

Με πάνω από 90 από τις μεγαλύτερες αμερικανικές εταιρίες να ανακοινώνουν τα οικονομικά τους αποτελέσματα αυτή την εβδομάδα, η αγορά αναμένει ένα τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο μειούμενων κερδών για τις επιχειρήσεις.

Βάσει ανάλυσης και προβλέψεων για τις εταιρίες του S&P 500, το Thomson Reuters εκτιμά ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή για το δεύτερο τρίμηνο θα είναι κατά 4,7% χαμηλότερα σε ετήσιους όρους, έπειτα από μια υποχώρηση 5% το πρώτο τρίμηνο.

Τα έσοδα, στο μεταξύ, αναμένεται να μειωθούν κατά 0,8%, σηματοδοτώντας το έκτο συνεχόμενο τρίμηνο πτώσεων, σύμφωνα με το Thomson Reuters.

«Βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον αργής και αδύναμης ανάπτυξης», τόνισε σύμφωνα με το MarketWatch ο Jonathan Golub, ανώτατος στρατηγικός αναλυτής στην RBC Capital Markets. Ο ειδικός -ο οποίος περιέκοψε πρόσφατα την πρόβλεψή του για τα κέρδη των εταιριών του S&P 500, υποστηρίζοντας ότι τα κέρδη θα είναι ελαφρώς χαμηλότερα για το σύνολο του έτους-, πρόσθεσε πως «αυτό που αναζητούν οι επενδυτές είναι μια επιβεβαίωση ότι δεν έχουμε ''κολλήσει'' σε αρνητικό έδαφος».

Αρκετοί παράγοντες φαίνεται πως επηρεάζουν τα κέρδη: η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου πλήττει τις εταιρίες ενέργειας, τα χαμηλά επιτόκια και μια αδύναμη αγορά συγχωνεύσεων πιέζουν τις χρηματοοικονομικές εταιρίες, ενώ η κορεσμένη αγορά τηλεφώνων επηρεάζει αρνητικά την Apple, την εταιρία με τα υψηλότερα κέρδη στον συγκεκριμένο δείκτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v