Χιλιάδες πιθανές απολύσεις περιμένουν τη Yahoo

Η εταιρία μεγάλωσε υπερβολικά στην προσπάθεια να εξαπλωθεί σε όλα και να προσφέρει υπηρεσίες στους πάντες. Οι νέοι ιδιοκτήτες ίσως περιορίσουν το προσωπικό μέχρι και κατά 3.000, γεγονός που θα καταστήσει τη Yahoo μία από τις μικρότερες εταιρίες του S&P 500.

Χιλιάδες πιθανές απολύσεις περιμένουν τη Yahoo

Η Yahoo σύντομα θα έχει νέο ιδιοκτήτη και όποιος βγει νικητής στη μάχη προσφορών για τον κολοσσό θα έρθει αντιμέτωπος με το δύσκολο έργο να περιορίσει μια εταιρία με μια από τις πιο δαπανηρές δομές στον τεχνολογικό τομέα.

Η τεχνολογική εταιρία μεγάλωσε πολύ με τα χρόνια, καθώς προσπαθούσε να βρει τον δρόμο της στη ραγδαία μεταβαλλόμενη βιομηχανία της τεχνολογίας και ιδιαίτερα στην απόπειρά της να εξαπλωθεί σε όλα, προσφέροντας υπηρεσίες στους πάντες, από διαδικτυακή αναζήτηση μέχρι αγορές και blogging.

Η δαπάνη «παραφούσκωσε» λόγω εξαγορών και νέων προσλήψεων, καθώς η Yahoo προσπαθούσε να αντισταθμίσει τις μειούμενες πωλήσεις και τα περιορισμένα κέρδη από διαφημίσεις. Τώρα καταγράφει πολύ χαμηλότερες πωλήσεις σε σχέση με τους αντιπάλους της και οι βασικές της υπηρεσίες βγαίνουν στο σφυρί.

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, οι περικοπές θέσεων εργασίας αποτελούν το πλέον προφανή τρόπο για να χαλιναγωγηθεί όλη αυτή η «υπερβολή». Η διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρίας, Marissa Mayer, έχει ήδη περιορίσει τη Yahoo κατά ένα τρίτο, κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων ετών από όταν ανέλαβε τα ηνία της εταιρίας.

Οι νέοι ιδιοκτήτες της πιθανώς θα εξαλείψουν άλλες 3.000 θέσεις, ανάλογα με το ποιον αγοραστή θα προσελκύσει η επιχείρηση, εκτιμούν οι αναλυτές. «Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι έχει κάποια πολύ μεγάλα κόστη και αυτό μπορεί να εξαλειφθεί», ανέφερε ο Robert Peck, αναλυτής στην Suntrust Robinson Humphrey.

Η μείωση άλλων 1.000 θέσεων θα φέρει τα έσοδα ανά εργαζόμενο σε ευθυγράμμιση με την AOL της Verizon, τόνισε ο ειδικός σε υπόμνημά του φέτος. Ένας στρατηγικής σημασίας αγοραστής όπως η Verizon ή η AT&T, θα μπορούσε να μειώσει το προσωπικό κατά 3.000 παραπάνω, τόνισε, προσθέτοντας ότι, σε αυτά τα επίπεδα, η Yahoo θα είναι από τα πιο μικρά μέλη του S&P 500.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v