Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερντογάν: O λαός θέλει νεκρούς τους «εγκεφάλους» του πραξικοπήματος

Οποιαδήποτε απόφαση για επαναφορά της θανατικής ποινής θα πρέπει να ληφθεί από το κοινοβούλιο, υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη του στο CNN. Τόνισε ότι ο τουρκικός λαός πιστεύει ότι πρέπει να θανατωθούν οι «εγκέφαλοι» του πραξικοπήματος.

Ερντογάν: O λαός θέλει νεκρούς τους «εγκεφάλους» του πραξικοπήματος

Το τουρκικό κοινοβούλιο θα αποφασίσει για την επαναφορά της θανατικής ποινής, δήλωσε στο κανάλι CNN ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως ο τουρκικός λαός πιστεύει ότι οι ηγέτες του πραξικοπήματος πρέπει να πεθάνουν.

Ο ίδιος τόνισε πώς αν το κοινοβούλιο έπαιρνε μια τέτοια απόφαση ο ίδιος θα την ενέκρινε.

«Θα χρειαστεί μια κοινοβουλευτική απόφαση για να αναληφθεί δράση. Ως πρόεδρος θα εγκρίνω οποιαδήποτε απόφαση προκύψει από το κοινοβούλιο» είπε στη συνέντευξη του στο CNN.

H Τουρκία κατήργησε την θανατική ποινή το 2004, στο πλαίσιο των προσπαθειών για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος την Παρασκευή έχουν γίνει εκκλήσεις για την επαναφορά της. 

Σε σχόλιο για τους «εγκεφάλους» του πραξικοπήματος, ο Τούρκος πρόεδρος υποστήριξε πως ο τουρκικός λαός πιστεύει ότι «αυτοί οι τρομοκράτες πρέπει να θανατωθούν». «Γιατί να τους κρατάω και να τους ταϊζω στη φυλακή για χρόνια;» πρόσθεσε. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v