Yahoo: Ζημιές $439,9 εκατ. το β' τρίμηνο

Η εταιρία εμφάνισε απώλειες, ενώ τα έσοδά της υποχώρησαν για έκτη φορά μέσα σε επτά περιόδους. Η Yahoo προχωρά σε έναν τρίτο και τελευταίο γύρο αξιολόγησης των μνηστήρων της, οι οποίοι ωστόσο ανησυχούν για το μειούμενο μερίδιο αγοράς της.

Yahoo: Ζημιές $439,9 εκατ. το β τρίμηνο

Η Yahoo ανακοίνωσε τη Δευτέρα μια πολύ μεγάλη απώλεια, η οποία υπογραμμίζει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ο νέος ιδιοκτήτης της επιχείρησης ίντερνετ που διαρκώς συρρικνώνεται.

Η τεχνολογική εταιρία τόνισε ότι τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 19% το δεύτερο τρίμηνο, ενώ πρόκειται για την έκτη πτώση μέσα στις τελευταίες επτά περιόδους.

Η Yahoo εμφάνισε ζημιές 439,9 εκατ. δολαρίων ή 46 cents ανά μετοχή, έναντι απώλειας δύο cents πριν από έναν χρόνο.
Τα προσαρμοσμένα κέρδη ήταν εννέα cents ανά μετοχή, λίγο χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών για 10 cents.

Η εταιρία θα αξιολογήσει μέσα στις επόμενες λίγες ημέρες έναν τρίτο και πιθανώς τελευταίο γύρο μνηστήρων για τα διαδικτυακά περιουσιακά στοιχεία της, σύμφωνα με πηγές του MarketWatch. Πρόκειται για μια διαδικασία που έχει κρατήσει μήνες και έχει οδηγήσει σε ελάχιστους εναπομείναντες σοβαρούς αγοραστές, οι οποίοι περιλαμβάνουν την Verizon Communications και την εταιρία private equity TPG.

Οι πιθανοί αγοραστές, πάντως, έχουν εκφράσει ανησυχίες για το ότι η Yahoo παρουσιάζει άτονες οικονομικές προοπτικές και εξακολουθεί να χάνει μερίδιο αγοράς στην online διαφήμιση από την Alphabet και το Facebook.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v