Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

EMC: Αύξηση 19% στα κέρδη το β' τρίμηνο

Τα κέρδη της εταιρίας ενισχύθηκαν κατά 19%, ενώ τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 0,3%. Η συμφωνία με τη Dell, η μεγαλύτερη συγχώνευση στον τεχνολογικό τομέα, θα εγκριθεί σήμερα από τους μετόχους της EMC. Εκκρεμεί η απόφαση των κινεζικών αρχών.

EMC: Αύξηση 19% στα κέρδη το β τρίμηνο

Η EMC ανακοίνωσε μια αύξηση της τάξης του 19% στα κέρδη του δεύτερου τριμήνου, ενώ επεσήμανε ότι η συμφωνία αξίας 60 δισ. δολαρίων με την Dell παραμένει σε καλό δρόμο.

Η εταιρία εμφάνισε κέρδη ύψους 581 εκατ. δολαρίων ή 29 cents ανά μετοχή, από 487 εκατ. δολάρια ή 25 cents ανά μετοχή το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους. Εξαιρώντας κάποια στοιχεία, τα προσαρμοσμένα κέρδη αυξήθηκαν σε 45 από 43 cents.

Τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 0,3% σε 6,02 δισ. δολάρια. Τα προσαρμοσμένα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1%.

Όπως αναφέρει το MarketWatch, οι αναλυτές του Thomson Reuters ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή ύψους 41 cents, από έσοδα 5,99 δισ. δολαρίων.

Ο διευθύνων σύμβουλος Joe Tucci ανέφερε ότι η συμφωνία με την Dell, η μεγαλύτερη συγχώνευση στον τομέα της τεχνολογίας παγκοσμίωw, πρόκειται να ψηφιστεί σήμερα από τους μετόχους της EMC. Μετά την έγκριση, το μόνο που μένει είναι η απόφαση των κινεζικών αρχών.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, η αξία της συμφωνίας έχει μειωθεί κατά περίπου επτά δισ. δολάρια από όταν ανακοινώθηκε.

«Είχαμε ένα δυνατό δεύτερο τρίμηνο, έχουμε μια καλή θέση και ανυπομονούμε να ενωθούμε με την Dell», τόνισε ο CEO.

Σημειώνεται ότι η «μαμά» της Dell, Denali Holdings, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα μια μεγαλύτερη από το αναμενόμενο λειτουργική ζημιά, λόγω κοστών από τη συγχώνευση, αλλά και πιο άτονων από το αναμενόμενο πωλήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v