Eκκληση Ομπάμα σε Ερντογάν να σεβαστεί τη δημοκρατία

Η τουρκική κυβέρνηση έχει καταθέσει υλικό σχετικά με τον Φετουλάχ Γκιουλέν το οποίο εξετάζουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Εφόσον ζητηθεί απίσημα η έκδοση του, θα αξιολογήθει με βάση τους όρους της συνθήκης μεταξύ των δύο χωρών.

Eκκληση Ομπάμα σε Ερντογάν να σεβαστεί τη δημοκρατία

Ο Μπαράκ Ομπάμα, συνομίλησε την Τρίτη με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, απευθύνοντας του έκκληση να δείξει αυτοσυγκράτηση και να σεβαστεί τις δημοκρατικές αξίες κατά την αναζήτηση των υπευθύνων για το πραξικόπημα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ ανέφερε σε συνέντευξη τύπου ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν για τον Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο έχει κατηγορήσει ο κ. Ερντογάν ως εγκέφαλο του πραξικοπήματος και έχει δηλώσει ότι θα ζητήσει την έκδοση του από τις ΗΠΑ.

Ο κ. Έρνεστ σημείωσε πως η τουρκική κυβέρνηση έχει καταθέσει στην αμερικανική κυβέρνηση υλικό σχετικά με τον κ. Γκιουλέν το οποίο εξετάζουν αξιωματούχοι των ΗΠΑ.

Ο ίδιος ανέφερε πως οποιοδήποτε αίτημα έκδοσης από την Τουρκία, όταν υποβληθεί, θα αξιολογηθεί με βάση τους όρους της συνθήκης μεταξύ των δύο χωρών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v