Unilever: Ισχυρές πωλήσεις το β' τρίμηνο

Στο τρίμηνο, η εταιρία αύξησε το μερίδιο αγοράς της, τις υποκείμενες πωλήσεις και τον όγκο. Για το πρώτο εξάμηνο, εμφάνισε αύξηση 2% στα καθαρά κέρδη, στα 2,51 δισ. ευρώ, καθώς και πτώση 2,6% στα έσοδα, στα 26,3 δισ.

Unilever: Ισχυρές πωλήσεις το β τρίμηνο

Η Unilever ανακοίνωσε ισχυρότερη από το αναμενόμενο ανάπτυξη στις πωλήσεις του δεύτερου τριμήνου, κυρίως λόγω αύξησης του μεριδίου αγοράς της. Τα κέρδη του κολοσσού στα καταναλωτικά προϊόντα εμφάνισαν άνοδο της τάξης του 2% για το πρώτο εξάμηνο, μεταδίδει το MarketWatch.

Τους πρώτους έξι μήνες του έτους, η εταιρία εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 2,51 δισ. ευρώ, από 2,49 δισ. το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους. Την ίδια περίοδο, τα έσοδα υποχώρησαν κατά 2,6% σε 26,3 δισ., εξαιτίας των δυσμενών κινήσεων των ισοτιμιών.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο, τα βασικά κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν 7,5% βάσει σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών, καθώς και 1,3% σύμφωνα με τις τρέχουσες ισοτιμίες.

Σύμφωνα με το Reuters, η αγγλοολλανδική εταιρία τόνισε σήμερα ότι οι υποκείμενες πωλήσεις ενισχύθηκαν στο τρίμηνο κατά 4,7%, εξαιρώντας τον αντίκτυπο των διακυμάνσεων στις ισοτιμίες, των αποκτήσεων και των εκποιήσεων.

Στη βάση αυτή, οι αναλυτές ανέμεναν μια ανάπτυξη της τάξης του 4,4% κατά μέσο όρο.

Άνοδο εμφάνισε και ο όγκος υποκείμενων πωλήσεων, κατά 2,2%.

Η Unilever πούλησε τους τρεις αυτούς μήνες 1,8% περισσότερα προϊόντα στη διάρκεια του τριμήνου. Η υπόλοιπη τόνωση στις πωλήσεις προήλθε από την αύξηση στις τιμές.

«Προτεραιότητές μας εξακολουθούν να αποτελούν η ανάπτυξη βάσει όγκου στις αγορές μας, η σταθερή βελτίωση του βασικού λειτουργικού περιθωρίου και η ισχυρή ταμειακή ροή», επεσήμανε η εταιρία σύμφωνα με το πρακτορείο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v