Προειδοποίηση από Lufthansa λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων

Τρομοκρατία και πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα έχουν οδηγήσει σε ακυρώσεις ταξιδιών, αλλά και μείωση των κρατήσεων. Η Lufthansa «δε θεωρεί πλέον πιθανή μια πλήρη ανάκαμψη», ενώ επισημαίνει ότι τα κέρδη θα υποχωρήσουν το 2016.

Προειδοποίηση από Lufthansa λόγω τρομοκρατικών επιθέσεων

Οι γερμανικές αερογραμμές Deutsche Lufthansa προειδοποίησαν πως μια σειρά τρομοκρατικών επιθέσεων έχει ωθήσει τους επιβάτες να ακυρώσουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια, γεγονός που θα οδηγήσει σε μια αναμενόμενη υποχώρηση κερδών για το σύνολο του έτους.

Με ανακοίνωσή της, η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Γερμανίας τόνισε ότι οι εκ των προτέρων κρατήσεις, κυρίως για πτήσεις μεγάλης διάρκειας στην Ευρώπη, «έχουν μειωθεί σημαντικά, ιδιαίτερα λόγω των επανειλημμένων τρομοκρατικών επιθέσεων στην Ευρώπη και της μεγαλύτερης πολιτικής και οικονομικής αβεβαιότητας», από όταν η Lufthansa έκανε τις αρχικές της οικονομικές προβλέψεις το Μάρτιο.

Η εταιρία τόνισε ότι το συμβούλιό της «δε θεωρεί πλέον πιθανή μια πλήρη ανάκαμψη».

Η Lufthansa είχε νωρίτερα φέτος περιορίσει τα σχέδιά της για αύξηση της χωρητικότητας, σε απάντηση στις οικονομικές δυσκολίες μεταξύ των οποίων και η αδύναμη ζήτηση στη Λατινική Αμερική.

Την Τετάρτη ανακοίνωσε προκαταρκτικά έσοδα ύψους 15 δισ. ευρώ για το πρώτο μισό του έτους, το οποίο αντιστοιχεί σε μια πτώση 2,6% σε σχέση με τους πρώτους έξι μήνες του 2015. Τόνισε δε, ότι αναμένει μια αύξηση 5,4% στη χωρητικότητα για το σύνολο του έτους, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 6%.

Η εταιρία υποβάθμισε την πρόβλεψή της για τα προσαρμοσμένα EBIT του 2016, υποστηρίζοντας πως μάλλον η μέτρηση θα είναι χαμηλότερη της περσυνής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v