Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

General Motors: Εκτόξευση 157% στα καθαρά κέρδη το β' τρίμηνο

Η εταιρία ωφελήθηκε από τη μεταστροφή των Αμερικανών καταναλωτών σε φορτηγά και SUV από τα επιβατηγά αυτοκίνητα. Εκτιμά, πάντως, ότι το πιθανό Brexit μπορεί να της κοστίσει μέχρι και 400 εκατ. δολάρια.

General Motors: Εκτόξευση 157% στα καθαρά κέρδη το β τρίμηνο

Η General Motors εμφάνισε αύξηση της τάξης του 157% στα καθαρά κέρδη το δεύτερο τρίμηνο σε σχέση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, χάρη στην μεγάλη ζήτηση για φορτηγά και SUV στην κύρια αγορά της. Ως εκ τούτου, η αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε την guidance για το σύνολο του έτους, παρά τις ανησυχίες για τον οικονομικό αντίκτυπο του πιθανού Brexit.

Η εταιρία ανακοίνωσε σήμερα ότι τα καθαρά κέρδη που αντιστοιχούν στους μετόχους άγγιξαν τα 2,9 δισ. δολάρια, από 1,1 δισ. το ίδιο τρίμηνο του 2015. Τα λειτουργικά κέρδη ήταν 1,86 δολάριο ανά μετοχή, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες της Wall Street για 1,49 δολάριο.

Τα έσοδα της GM εμφάνισαν ενισχύθηκαν κατά 11% σε 42,4 δισ., έναντι 38,2 δισ. δολαρίων πέρυσι.

Η General Motors ωφελήθηκε από τη συνεχιζόμενη μεταστροφή στις Ηνωμένες Πολιτείες, από επιβατηγά αυτοκίνητα σε φορτηγά και SUV, αλλά και από τις αυξανόμενες πωλήσεις στην Κίνα και τις βελτιωμένες συνθήκες στη δυτική Ευρώπη. Τα λειτουργικά της περιθώρια, 9,3% παγκοσμίως και 12,1% στη βόρεια Αμερική, αποτελούν ρεκόρ, τόνισε η εταιρία σύμφωνα με το MarketWatch.

Η GM εμφάνισε κέρδη ύψους περίπου 100 εκατ. δολαρίων από τις ευρωπαϊκές της δραστηριότητες, καταγράφοντας τα πρώτα της τριμηνιαία κέρδη στην περιοχή από το 2011. Το λειτουργικό της περιθώριο 9,5% στην Κίνα ήταν ελαφρώς χαμηλότερο από την ίδια περίοδο του 2015, ωστόσο οι επιδόσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου είναι σταθερές.

Ωστόσο, η General Motors επεσήμανε ότι η αβεβαιότητα που έχει επιφέρει το βρετανικό δημοψήφισμα και έχει επηρεάσει αρνητικά τη στερλίνα, θα μπορούσε να πλήξει την παραγωγή και τις πωλήσεις στη Βρετανία. Ο αντίκτυπος θα μπορούσε να κοστίσει στην GM μέχρι και 400 εκατ. δολάρια και να θέσει σε κίνδυνο το στόχο της εταιρίας να επιστρέψει σε κέρδη στην Ευρώπη το 2016.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αύξησε την πρόβλεψη για το σύνολο του έτους και αναμένει πλέον κέρδη ανά μετοχή εύρους 5,50 έως έξι δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v