ΔΝΤ: Στο 10% η ύφεση στη Βενεζουέλα το 2016

Τα προβλήματα στην παραγωγή ενέργειας που ανάγκασαν την Βενεζουέλα να μειώσει τις εργάσιμες ημέρες σε δύο την εβδομάδα όξυναν την οικονομική κρίση, σημειώνει σε έκθεση του το ΔΝΤ.

ΔΝΤ: Στο 10% η ύφεση στη Βενεζουέλα το 2016

Η οικονομία της Βενεζουέλας θα καταγράψει την μεγαλύτερη ύφεση της τελευταίες δεκαετίας, εκτιμά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το ΑΕΠ της χώρας της Λατινικής Αμερικής θα συρρικνωθεί κατά 10% το 2016, υπολογίζει το Ταμείο σε έκθεση που δημοσίευσε την Τετάρτη. Τον Απρίλιο, ο οργανισμός με έδρα την Ουάσιγκτον προέβλεπε ότι η οικονομία της χώρας θα συρρικνωνόταν κατά 8%.

Η εκτίμηση του ΔΝΤ ευθυγραμμίζεται με αυτήν της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία αναμένει ύφεση 10,1%.

«Η οικονομική κατάσταση στη Βενεζουέλα συνεχίζει να επιδεινώνεται, καθώς οι στρεβλές πολιτικές και οι δημοσιονομικές ανισορροπίες παραμένουν» τονίζεται στην έκθεση του Ταμείο.

Ο πληθωρισμός αναμένεται να εκτοξευτεί πάνω από 700% φέτος, το χειρότερο ποσοστό στον κόσμο. Σημειώνεται πως για το 2017 ο πληθωρισμός θα ξεπεράσει το 1.600%.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, το ΔΝΤ σημειώνει πως τα προβλήματα στην παραγωγή ενέργειας που ανάγκασαν την Βενεζουέλα να μειώσει τις εργάσιμες ημέρες σε δύο την εβδομάδα όξυναν την οικονομική κρίση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v