Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χάμοντ: Η Βρετανία μπορεί να επαναρυθμίσει τη δημοσιονομική πολιτική

Ο Βρετανός υπουργός τόνισε ότι η χώρα μπορεί να εξετάσει τα οικονομικά στοιχεία που θα έρθουν τους επόμενους μήνες για να καταλάβει τι συμβαίνει στην οικονομία λόγω Brexit. Αν χρειαστεί, τον Αύγουστο θα προσαρμόσει τη δημοσιονομική πολιτική της.

Χάμοντ: Η Βρετανία μπορεί να επαναρυθμίσει τη δημοσιονομική πολιτική

Η Βρετανία θα μπορούσε να επαναρυθμίσει τη δημοσιονομική πολιτική αν χρειαστεί, στον απόηχο του πιθανού Brexit, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κίνα, ο Βρετανός υπουργός τόνισε ότι η χώρα του θα μπορούσε να προχωρήσει σε κάποια αναπροσαρμογή τον Αύγουστο, οπότε παραδοσιακά παρουσιάζει τον ετήσιο προϋπολογισμό της. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι δε θα αποκαλυφθούν σχετικές λεπτομέρειες μέχρι τότε.

«Μεσοπρόθεσμα, θα έχουμε την ευκαιρία κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού τον Αύγουστο, να επαναρυθμίσουμε τη δημοσιονομική πολιτική αν θεωρούμε απαραίτητο να το κάνουμε υπό το φως των δεδομένων που θα προκύψουν τους επόμενους μήνες και θα μας δείξουν τι ακριβώς συμβαίνει στην οικονομία μετά την απόφαση του δημοψηφίσματος», ανέφερε ο πολιτικός σύμφωνα με ρεπορτάζ του BBC που επικαλείται το Reuters.

Την περασμένη εβδομάδα, ο νέος υπουργός Οικονομικών είχε αναφέρει ότι θα εξέταζε το πόσο γρήγορα θα έπρεπε η Βρετανία να μειώσει το έλλειμμά της, υπονοώντας ότι θα υιοθετούσε μια λιγότερο επιθετική προσέγγιση σε σχέση με τον προκάτοχό του, Τζορτζ Όσμπορν, μεταδίδει το Reuters.

Το πρακτορείο τονίζει ότι τα πρόσφατα σχόλια του Φίλιπ Χάμοντ άφησαν αδιευκρίνιστη τη φύση των επόμενων βημάτων της κυβέρνησης στο θέμα της δημοσιονομικής πολιτικής, ενώ έρχονται σε μια περίοδο κατά την οποία οι αγορές είναι ήδη ανήσυχες για το πώς θα τα πάει η οικονομία μετά το Brexit.

Πάντως, οι επενδυτές θα πάρουν μια ιδέα για την πορεία της βρετανικής οικονομίας μετά το δημοψήφισμα, με τις αναγνώσεις που αφορούν στους τομείς μεταποίησης και υπηρεσιών και οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν σύντομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v