GE: Αύξηση 15% στα έσοδα τριμήνου

Η εταιρία εμφάνισε αυξημένα έσοδα από την επιχείρηση ενέργειας. Ωστόσο εκποίησε το μεγαλύτερο μέρος της GE Capital, κίνηση που της στοίχισε το status του μη τραπεζικού συστημικά σημαντικού ιδρύματος, αλλά απελευθέρωσε 18 δισ.

GE: Αύξηση 15% στα έσοδα τριμήνου

Η General Electric εμφάνισε υψηλότερα από το αναμενόμενο τριμηνιαία κέρδη, καθώς ενισχύθηκαν τα έσοδά της από τις δραστηριότητες ενέργειας.

Εξαιρώντας κάποια στοιχεία, η εταιρία έβγαλε 51 cents ανά μετοχή, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 46 cents.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 15% σε 33,49 δισ., χάρη σε μια άνοδο της τάξης του 31% στα έσοδα της επιχείρησης ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, η εταιρία έχασε τη θέση της μεταξύ των μη τραπεζικών συστημικά σημαντικών χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, αφού εκποίησε το μεγαλύτερο μέρος της GE Capital.

Η κίνηση αυτή απελευθέρωσε κεφάλαια ύψους περίπου 18 δισ. δολαρίων, τα οποία η εταιρία σχεδιάζει να επιστρέψει στους μετόχους μέσω επαναγοράς μετοχών. Παράλληλα, το ποσό δίνει τη δυνατότητα στην General Electric να πάρει δάνεια προκειμένου να χρηματοδοτήσει αποκτήσεις και ανάπτυξη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v