American Airlines: Βουτιά 44% στα καθαρά κέρδη το β' τρίμηνο

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 950 εκατ. στο τρίμηνο. Τα λειτουργικά έσοδα υποχώρησαν κατά 4,3%, ενώ πτώση 3,3% εμφάνισαν και τα λειτουργικά κόστη. Η εταιρία πλήττεται από τις μειούμενες τιμές των εισιτηρίων και το δολάριο που ανεβαίνει.

American Airlines: Βουτιά 44% στα καθαρά κέρδη το β τρίμηνο

Η American Airlines ανακοίνωσε καλύτερα από το αναμενόμενο τριμηνιαία κέρδη, καθώς επωφελήθηκε από τα φθηνότερα καύσιμα.

Τα καθαρά κέρδη ήταν στο τρίμηνο 950 εκατ. δολάρια, καθώς οι προβλέψεις για καταβολή φόρων αυξήθηκαν σε 543 από 15 εκατ. δολάρια, μεταδίδει το Reuters.

Εξαιρώντας κάποια στοιχεία, τα κέρδη της εταιρίας επίσης μειώθηκαν σε 1,77 δολάριο ανά μετοχή από 2,62 δολάρια, ωστόσο εύκολα ξεπέρασαν τη μέση εκτίμηση των αναλυτών για 1,68.

Τα συνολικά λειτουργικά έσοδα υποχώρησαν κατά 4,3% σε 10,36 δισ. στο τρίμηνο.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία του κόσμου εμφάνισε πτώση 3,3% στα συνολικά λειτουργικά κόστη, σε 8,61 δισ. δολάρια, με το κόστος των καυσίμων να μειώνεται κατά 20%.

Το πρακτορείο τονίζει ότι οι μετοχές των αεροπορικών εταιριών έχουν υποχωρήσει τους τελευταίους μήνες, διότι οι επενδυτές ανησυχούν ότι οι μεταφορείς θα συνεχίσουν να προσθέτουν πτήσεις πιέζοντας προς τα κάτω τις τιμές παρά την ανεπαρκή ζήτηση. Παράλληλα φοβούνται ότι οι τιμές του πετρελαίου που ανακάμπτουν θα αυξήσουν το κόστος των καυσίμων.

Η οικονομική επιβράδυνση επιφέρει έναν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο για τα έσοδα, με τους ξένους ταξιδιώτες να διστάζουν να αγοράσουν εισιτήρια αμερικανικών αερογραμμών καθώς το δολάριο ενισχύεται έναντι των άλλων νομισμάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v