Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η HSBC πουλά δάνεια 2,7 δισ. δολαρίων

Η τράπεζα συνεχίζει να ξεφορτώνεται επικίνδυνα στοιχεία ενεργητικού, με σκοπό να τα έχει μειώσει κατά 290 δισ. μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Η επενδυτική τράπεζα θα κάνει τις μεγαλύτερες μειώσεις, εξαλείφοντας συνολικά τίτλους 130 δισ. δολαρίων.

Η HSBC πουλά δάνεια 2,7 δισ. δολαρίων

Η HSBC Holdings, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης, πουλά δάνεια αξίας 2,7 δισ. δολαρίων, στο πλαίσιο του σχεδίου της μειώσει τα επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία κατά 290 δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση και τις οποίες επικαλείται το Bloomberg.

Οι τίτλοι περιλαμβάνουν δάνεια κατηγορίας επενδυτικής ποιότητας, χρηματοδότηση έργων, καθώς και μοχλευμένα δάνεια, τόσο εξυπηρετούμενα όσο και μη εξυπηρετούμενα, ανέφεραν οι πηγές. Τα δάνεια αυτά είναι σε εταιρίες στην Ευρώπη, την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσαν.

Το τμήμα παγκόσμιας τραπεζικής και αγορών της HSBC «έχει τους δικούς του στόχους για τη μείωση των περιουσιακών στοιχείων υψηλού κινδύνου και διαρκώς αξιολογεί ευκαιρίες ώστε να μειώσει τη δεξαμενή επικίνδυνων στοιχείων», επεσήμανε η Sarah Marquer, εκπρόσωπος της τράπεζας, ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει την πώληση.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής του διευθύνοντος συμβούλου, Stuart Gulliver, να περιορίσει κόστη και δραστηριότητες, η επενδυτική τράπεζα –που προορίζεται και για τις μεγαλύτερες μειώσεις- θα πρέπει να ξεφορτωθεί ενεργητικό καθαρής αξίας 130 δισ. δολαρίων. Το νούμερο αντιστοιχεί στο 31% των συνολικών περιουσιακών της στοιχείων.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε τον περασμένο Ιούνιο, θα πρέπει να «κρατήσει τα κόστη αμετάβλητα».

Πέρυσι, η HSBC μείωσε τα επικίνδυνα στοιχεία κατά 124 δισ. δολάρια. Το πρώτο τρίμηνο εξάλειψε άλλα 15 δισ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v