Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λιού: Στηρίζουμε σθεναρά την τουρκική κυβέρνηση

Σε συνάντηση που είχε με τον Τούρκο αντιπρόεδρο, ο αμερικανός ΥΠΟΙΚ τόνισε πως η έρευνα για το πραξικόπημα πρέπει να γίνει με τρόπο που ενισχύει την εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς και προάγει την οικονομική σταθερότητα. Θα τηρήσουμε τις δημοκρατικές αρχές, δήλωσε ο Σισμέκ.

Λιού: Στηρίζουμε σθεναρά την τουρκική κυβέρνηση

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού δήλωσε πως οι ΗΠΑ στηρίζουν σθεναρά την Τουρκική κυβέρνηση, την οποία καλούν να ερευνήσει το αποτυχημένο πραξικόπημα με τρόπο που ενισχύει την λαϊκή εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς και προάγει την οικονομική σταθερότητα.

Ο κ. Λιου έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο αντιπρόεδρο Μεχμέτ Σισμέκ στο περιθώριο της συνεδρίασης των υπουργών οικονομικών και κεντρικών τραπεζιτών των G20 στην Κίνα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, μεταδίδει το Reuters.

Ο κ. Λιού ανέφερε πως το υπουργείο παρακολουθεί στενά την κατάσταση και την επίπτωση στην τουρκική οικονομία. Επίσης, κάλεσε την Τουρκία να λάβει άμεσα μέτρα για να διασφαλίσει τον τραπεζικό της τομέα από την κατάχρηση από το Ισλαμικό Κράτος.

Από την πλευρά του, ο κ. Σισμέκ, μιλώντας στη σύνοδο των G20, είπε πως η Τουρκία θα τηρήσει τις δημοκρατικές αρχές και το κράτος δικαίου.

«Από την αρχή, ήθελα να πω πως παρά αυτό που συνέβη πριν από μια εβδομάδα στην Τουρκία, θα συνεχίσουμε να τηρούμε τις δημοκρατικές αρχές και να εφαρμόζουμε το κράτος δικαίου και δεν έχουν αλλάξει πολλά. Γνωρίζω πως υπάρχουν ερωτήματα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v