Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γκουρία: Κανένας με σώας τας φρένας δεν θα σκεφτεί έξοδο από ΕΕ

«Κανένας με σώας τας φρένας δεν θα επιχειρήσει ποτέ, ούτε καν θα σκεφτεί, να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι θα καταλάβουν πως δεν είναι προς το συμφέρον τους», σύμφωνα με τον γγ του ΟΟΣΑ.

Γκουρία: Κανένας με σώας τας φρένας δεν θα σκεφτεί έξοδο από ΕΕ

Άπαξ και οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταλάβουν πόσο περίπλοκη, κοστοβόρα και προβληματική είναι η διαδικασία του Brexit, θα είναι απίθανο να εξετάσουν έξοδό τους από την ΕΕ, δήλωσε στο CNBC o γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνγκελ Γκουρια.

«Κανένας με σώας τας φρένας δεν θα επιχειρήσει ποτέ, ούτε καν θα σκεφτεί, να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση διότι θα καταλάβουν πως δεν είναι προς το συμφέρον τους», δήλωσε εν όψει της συνεδρίασης των G20.

Ο κ. Γκουρια είχε ταχθεί κατά της ψήφου για το Brexit, ωστόσο δήλωσε πως το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι να βοηθηθούν η Βρετανία και οι εταίροι της για να προχωρήσει η διαδικασία με τρόπο που θα επιφέρει το μικρότερο δυνατόν κόστος και τις λιγότερες αναταράξεις.

Σε ότι αφορά την κρίση στις ιταλικές τράπεζες και αν η ΕΕ θα πρέπει να διασώσει την τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, την Monte dei Paschi di Sienna, ο κ. Γκουρια είπε πως «είναι απαραίτητη η εθνική, περιφερειακή και ευρωπαϊκή παρέμβαση». Ωστόσο, η πρόκληση είναι να καθοριστεί το ποιος θα κάνει τι.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v