Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γιούνκερ: Σε καμία περίπτωση η Τουρκία μέλος της ΕΕ σύντομα

Αν η Τουρκία επαναφέρει τη θανατική ποινή, θα σταματήσει αμέσως η ενταξιακή διαδικασία, προειδοποιεί ο πρόεδρος της Κομισιόν. Δεν υπάρχει προθεσμία στις διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Γιούνκερ: Σε καμία περίπτωση η Τουρκία μέλος της ΕΕ σύντομα

Η Τουρκία δεν βρίσκεται σε θέση να γίνει σύντομα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλες οι διαπραγματεύσεις για ένταξή της θα σταματήσουν αμέσως, αν η χώρα επαναφέρει τη θανατική ποινή, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

"Πιστεύω πως η Τουρκία, στην παρούσα της κατάσταση, δεν είναι σε θέση να γίνει μέλος σύντομα και ούτε σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα", είπε στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό France 24.

Τόνισε, δε, πως μια χώρα που περιλαμβάνει τη θανατική ποινή στο νομικό της "οπλοστάσιο", δεν έχει θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  

Ο ίδιος σημείωσε πως δεν υπάρχει προθεσμία στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, τονίζοντας πως η Βρετανία δεν θα έχει πρόσβαση στην εσωτερική αγορά της ΕΕ, αν δεν συμμορφώνεται με τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

"Θα προτιμούσα η Βρετανία να μας παρουσιάσει επιστολή παραίτησης, ας πούμε, όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς πίστευα πως οι Βρετανοί, ιδιαίτερα αυτοί που ήθελαν να φύγουν από την ΕΕ, θα είχαν ετοιμαστεί για αυτή την πιθανότητα", είπε. 

Πρόσθεσε πως αυτό δεν συνέβη και πως η βρετανική κυβέρνηση θα χρειαστεί αρκετούς μήνες για να οριστικοποιήσει τη θέση της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v