Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκροές £8,9 δισ. από funds της Aberdeen το β' τρίμηνο

H έντονη μεταβλητότητα που ακολούθησε το βρετανικό δημοψήφισμα επιτάχυνε τις εκροές από τα funds της Aberdeen. Αυξήθηκε το υπό διαχείριση ενεργητικό λόγω της πτώσης της στερλίνας.

Εκροές £8,9 δισ. από funds της Aberdeen το β τρίμηνο

H Αberdeen Asset Management κατέγραψε το 13ο διαδοχικό τρίμηνο εκροών μετά την απόσυρση £8,9 δισ. από τα funds του τρίτου μεγαλύτερου εισηγμένου επενδυτικού οίκου στην Ευρώπη το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Η εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού με έδρα τη Σκωτία, η οποία πριν από δύο εβδομάδες αναγκάστηκε να αναστείλει τις συναλλαγές σε funds που επενδύουν στη βρετανική αγορά κατοικίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι αντιμετώπισε έντονη μεταβλητότητα μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος στις 23 Ιουνίου.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Aberdeen άνοιξε εκ νέου το UK Property Funds την περασμένη εβδομάδα.

Το fund έχει ήδη βάλει πωλητήριο σε ένα μέρος από το χαρτοφυλάκιό του για να καλύψει τα αιτήματα των επενδυτών να αποσύρουν τα χρήματά τους, συμπεριλαμβανομένου και κτιρίου γραφείων στο Χάμερσμιθ, στο δυτικό Λονδίνο, που στεγάζει τα κεντρικά γραφεία της Fox International.

To προηγούμενο τρίμηνο η Aberdeen είχε υποστεί εκροές £7,6 δισ.

Ωστόσο, η εταιρεία ανέφερε πως η αποδυνάμωση της στερλίνας έναντι άλλων νομισμάτων μετά το δημοψήφισμα σημαίνει πως το υπό διαχείριση ενεργητικό αυξήθηκε στα £301,4 δισ. από £292.8 δισ. στο τέλος του πρώτου τριμήνου. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v