ΗΠΑ: Μήνυση κατά της Goldman Sachs

Η Primus Pacific Partners ανακοίνωσε πως διεκδικεί 510 εκατ. δολάρια από την Goldman Sachs. Κατηγορεί την επενδυτική τράπεζα ότι η επενδυτική τράπεζα την εξαπάτησε σε πρόταση εξαγοράς στην οποία εμπλεκόταν ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας.

ΗΠΑ: Μήνυση κατά της Goldman Sachs

Μεγαλομέτοχος μαλαισιανής τράπεζας μήνυσε την Goldman Sachs σε δικαστήριο της πολιτείας της Νέας Υόρκης, με την κατηγορία ότι τον εξαπάτησε όταν εκτελούσε χρέη συμβούλου σε πρόταση εξαγοράς.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Primus Pacific Partners διεκδικεί 510 εκατ. δολάρια από την Goldman Sachs και τον πρώην διευθυντή Tim Leissner, μετά την αποκάλυψη ότι η τελευταία είχε σύγκρουση συμφερόντων με τον πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νajib Razak και το κρατικό ταμείο πλούτου 1MDB της Μαλαισίας.

Η Goldman χαρακτήρισε την μήνυση εσφαλμένη.

Η μήνυση κατατέθηκε πριν από έξι ημέρες μετά την απόφαση της αμερικάνικης κυβέρνησης για να δεσμεύσει στοιχεία ενεργητικού 1 δισ. δολαρίων που ισχυρίζεται πως κλάπηκαν από την 1MDB από ανθρώπους κοντά στον κ. Najib.

Σύμφωνα με την μήνυση, η Primus είχε κάποτε μερίδιο 20% στην EON Capital, τράπεζα την οποία συμβούλευε η Goldman καθώς αξιολογούσε πρόταση εξαγοράς από την μαλαισιανή Hong Leong Bank.

Η Primus ανέφερε πως η Goldman και ο Leissner έκριναν ανεπαρκή την πρόταση της Hong Leon Bank, για να αποφασίσει μόλις τρεις μήνες αργότερα πως πρέπει να γίνει δεκτή μια πρόταση που ήταν μόλις κατά 2,8% υψηλότερη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v