Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Air France-KLM: Κέρδη 41 εκατ. το β' τρίμηνο

Η εταιρεία ανέφερε πως «υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για την Γαλλία ως προορισμού», καθώς οι τρομοκρατικές επιθέσεις συνήθως προκαλούν απότομη πτώση των κρατήσεων.

Air France-KLM: Κέρδη 41 εκατ. το β τρίμηνο

Οι γεωπολιτικές και οικονομικές αβεβαιότητες που πιέζουν τις τιμές των εισιτηρίων θα εξαλείψουν την φετινή εξοικονόμηση από τα χαμηλότερα κόστη καυσίμων, προειδοποίησε η Air France-KLM, η οποία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 41 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο από ζημιές 79 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Οι πωλήσεις της αεροπορικής μειώθηκαν κατά 5,2% στα 6,2 δισ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά της κέρδη αυξήθηκαν στα 317 εκατ. ευρώ από 179 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Η γαλλο-ολλανδική αεροπορική έχει υποστεί πλήγμα τόσο από το κύμα των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία, όσο και από μια τετραήμερη απεργία των πιλότων της κατά τη διάρκεια του Euro 2016.

Η εταιρεία ανέφερε συγκεκριμένα πως «υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία για την Γαλλία ως προορισμού», καθώς οι τρομοκρατικές επιθέσεις συνήθως προκαλούν απότομη πτώση των κρατήσεων, και μπορεί να χρειαστούν μήνες για να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v