Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H ιαπωνική κυβέρνηση πιέζει την BoJ για νέα χαλάρωση

To ιαπωνικό υπουργείο Οικονομικών ασκεί ισχυρές πιέσεις στην BoJ να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής, μεταδίδει το Reuters. Ετοιμο προσχέδιο ανακοίνωσης που καλωσορίζει τα μέτρα.

H ιαπωνική κυβέρνηση πιέζει την BoJ για νέα χαλάρωση

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας εξετάζει την λήψη συγκεκριμένων μέτρων για την επέκταση της νομισματικής τόνωσης την Παρασκευή, εν μέσω πιέσεων από την κυβέρνηση, δήλωσαν καλά πληροφορημένες πηγές στο Reuters. 

To υπουργείο Οικονομικών ασκεί ισχυρές πιέσεις στην BoJ να προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και έχει προετοιμάσει ανακοίνωση σε περίπτωση που η κεντρική τράπεζα το πράξει. 

«Καλωσορίζουμε την απόφαση της BoJ και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα βήματα, συμπεριλαμβανομένου και ενός μεγάλου πακέτου τόνωσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση που έχει δει το Reuters. 

Η συντριπτική πλειοψηφία των αναλυτών αναμένει πως η κεντρική τράπεζα της χώρας θα ανακοίνωσει την Παρασκευή ένα νέο πακέτο μέτρων νομισματικής χαλάρωσης, το οποίο θα συνοδευτεί από πακέτο δημοσιονομικής τόνωσης από την κυβέρνηση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v