Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Γαλλία: Μείωση 0,8% στις καταναλωτικές δαπάνες τον Ιούνιο

Οι καταναλωτικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 0,8% τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,1%, ενώ ο πληθωρισμός τον Ιούλιο διαμορφώθηκε στο 0,4%.

Γαλλία: Μείωση 0,8% στις καταναλωτικές δαπάνες τον Ιούνιο

Χειρότερα του αναμενόμενου ήταν τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες Ιουνίου της Γαλλίας, ενώ τα προκαταρκτικά στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιουλίου ευθυγραμμίζονται με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Όπως ανακοίνωσε η γαλλική στατιστική υπηρεσία INSEE, οι καταναλωτικές δαπάνες μειώθηκαν κατά 0,8% τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο, έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,1%.

Η υποχώρηση αυτή αποδίδεται σε μια απότομη πτώση στις αγορές καυσίμων από βενζινάδικα μετά από τις πανικόβλητες αγορές στις οποίες είχαν προχωρήσει τον προηγούμενο μήνα οι καταναλωτές φοβούμενοι ελλείψεις από τις απεργίες στα διυλιστήρια της χώρας.

Αντιθέτως, ανέκαμψαν οι δαπάνες για αγορά διαρκών αγαθών και οικιακού εξοπλισμού, όμως οι αγορές αυτοκινήτων συνέχισαν για τρίτο μήνα την πτώση τους.

Σε ξεχωριστή της ανακοίνωση, η INSEE γνωστοποίησε πως οι τιμές καταναλωτή μειώθηκαν κατά 0,4% τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, λόγω των χαμηλότερων τιμών ενέργειας και ενδυμάτων, με τον πληθωρισμό σε ετήσια βάση να διαμορφώνεται στο 0,4%, όσο ανέμεναν οι αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v