Williams (Fed): Aπίθανη η εισαγωγή αρνητικών επιτοκίων στις ΗΠΑ

H Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια τα επόμενα χρόνια, δήλωσε ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας John Williams. Τόνισε ότι τα στοιχεία για την οικονομία υποστηρίζουν μια ή δύο αυξήσεις επιτοκίων φέτος.

Williams (Fed): Aπίθανη η εισαγωγή αρνητικών επιτοκίων στις ΗΠΑ

Ο αξιωματούχος της Fed, John Williams, δήλωσε την Παρασκευή πως δεν ανησυχεί για το αν υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος ύφεσης στις ΗΠΑ επειδή η αμερικάνικη οικονομία διανύει την έβδομη διαδοχική εβδομάδα ανάπτυξης.

«Δεν ανησυχώ για το ρίσκο ύφεσης την επόμενη χρονιά ή την μεθεπόμενη, γιατί δεν υπάρχουν ενδείξεις πως έτσι λειτουργεί η αμερικάνικη οικονομία. Τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα, οι περίοδοι ανάπτυξης δεν πεθαίνουν από γεράματα, πεθαίνουν γιατί κάτι τις σκοτώνει, συνήθως ένα μεγάλο σοκ όπως μια οικονομική κρίση, μια τεχνολογική φούσκα ή ένα άλμα στις τιμές του αργού πετρελαίου» ανέφερε ο κ. Williams.

Σημειώνεται πως η επταετής περίοδος ανάπτυξης είναι η τέταρτη μεγαλύτερη μετά το 1850.

Σε ερώτηση για τα αρνητικά επιτόκια, ο κ. Williams υποστήριξε πως δεν θεωρεί πιθανό να εφαρμοστούν στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με το Reuters, ο ίδιος προέβλεψε πως η Fed θα συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια τα επόμενα χρόνια, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία για την οικονομία υποστηρίζουν μια ή δύο αυξήσεις επιτοκίων φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v