Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Bαρουφάκης: ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν να ζητήσουν συγγνώμη στον ελληνικό λαό

Την άμεση παραίτηση στελεχών του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν ζητάει ο Γιάνης Βαρουφάκης μετά την δημοσίευση της έκθεσης του ανεξάρτητου γραφείου αξιολόγησης (IEO) του Ταμείου.

Bαρουφάκης: ΔΝΤ, ΕΚΤ και Κομισιόν να ζητήσουν συγγνώμη στον ελληνικό λαό

Οι τρεις θεσμοί της τρόικα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, υποστηρίζει στο προσωπικό του ιστολόγιο ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, λέγοντας πως ήρθε η ώρα να παραιτηθούν στελέχη τους.

Ο ίδιος αναφέρει συγκεκριμένα πως οφείλεται άμεσα μια συγγνώμη στον ελληνικό λαό, όχι μόνο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά και από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κομισιόν που παρακινούσαν το Ταμείο να προβεί σε «εικονικό δημοσιονομικό πνιγμό» της Ελλάδας.

Όπως τονίζει, μια συγγνώμη ή ένα mea culpa δεν αρκούν, αλλά πρέπει να συνοδευτούν και από την άμεση παραίτηση τουλάχιστον τριών στελεχών.

Πρώτον, του Poul Thomsen, ο οποίος παρά την τεράστια αποτυχία του προάχθηκε σε επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ.

Δεύτερον, του επικεφαλής του EuroWorkingGroup,Thomas Wieser, ο οποίος έλαβε μέρος σε κάθε πραξικόπημα που οδήγησε στην «θυσία» της Ελλάδας και του Declan Costelo, τα δακτυλικά αποτυπώματα του οποίου βρίσκονται σε όλα τα όργανα του «εικονικού δημοσιονομικού πνιγμού».

Τρίτον, του Klaus Masuch της ΕΚΤ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v