Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ΕΚΤ ενέκρινε το σχέδιο διάσωσης της Monte Paschi

Η ιταλική τράπεζα οριστικοποίησε κοινοπρακτικό σχήμα οκτώ τραπεζών, προκειμένου να εγγυηθεί το σχέδιο άντλησης €5 δισ. Εγκρίθηκε σχέδιο διάσωσης που προβλέπει και πώληση δανείων. Σύμφωνα με την La Stampa ο στόχος είναι η πώληση €27,7 δισ. ακαθάριστα NPLs στο 33% της αξίας.

Η ΕΚΤ ενέκρινε το σχέδιο διάσωσης της Monte Paschi

H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έδωσε το «πράσινο φως» στην Monte dei Paschi di Siena να εφαρμόσει το σχέδιο για την πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων, λίγο πριν την δημοσίευση των αποτελεσμάτων των stress tests της EBA.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο επικεφαλής της ομάδας εσωτερικού ελέγχου της τράπεζας δήλωσε πως η ΕΚΤ ενέκρινε το σχέδιο διάσωσης.

Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιταλίας και η παλαιότερη του κόσμου ανακοίνωσε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι η ΕΚΤ της ζήτησε να μειώσει τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στα €14,6 δισ. το 2018.

Eν τω μεταξύ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Monte Paschi δήλωσε ότι η ιταλική τράπεζα οριστικοποίησε ένα κοινοπρακτικό σχήμα οκτώ τραπεζών, προκειμένου να εγγυηθεί το σχέδιο άντλησης πέντε δισ. ευρώ.

Πλάι στις JP Morgan και Mediobanca, το σχήμα αναμένεται να περιλαμβάνει τιςGoldman Sachs, Santander, Citi, Credit Suisse, Deutsche Bank και BofA Merrill Lynch.

Ο ίδιος σημείωσε πως το Δ.Σ ενέκρινε σχέδιο διάσωσης που θα περιλαμβάνει κεφαλαιακή αύξηση και πώληση μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Σύμφωνα με την La Stampa ο στόχος είναι η πώληση €27,7 δισ. ακαθάριστα NPLs στο 33% της αξίας.

Kέρδη €302 εκατ. το πρώτο εξάμηνο

Η ιταλική τράπεζα ανακοίνωσε πως τα καθαρά κέρδη το πρώτο εξάμηνο του έτους ανήλθαν στα €302 εκατ., ενώ το δεύτερο τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα €208,8 εκατ. έναντι εκτιμήσεων για ζημίες €50 εκατ. 

Οι προβλέψεις για επισφαλή δάνεια ανήλθαν στα €718 εκατ. 

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας CET 1 στο τέλος Ιουνίου βρισκόταν στο 12,1%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v