Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις του ISIS στη Λιβύη

Η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNA) ζήτησε από τις ΗΠΑ να πραγματοποιήσουν τις αεροπορικές επιθέσεις και ο πρόεδρος Ομπάμα τις ενέκρινε, δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις του ISIS στη Λιβύη

Αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ πραγματοποίησαν τη Δευτέρα επιθέσεις κατά στόχων του ISIS στην πόλη Σίρτη της Λιβύης, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο. 

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Πίτερ Κουκ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης (GNA) ζήτησε από τις ΗΠΑ να πραγματοποιήσουν τις επιθέσεις και ο πρόεδρος Ομπάμα έδωσε το «πράσινο φως». 

O Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο πρόεδρος Ομπάμα ενέκρινε τον βομβαρδισμό στόχων του ISIS μετά από σύσταση του υπουργού Άμυνας, Ας Κάρτερ. 

Όπως μεταδίδει το Reuters, o πρωθυπουργός της Λιβύης δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι οι βομβαρδισμοί προκάλεσαν μεγάλες απώλειες στον αντίπαλο. «Οι πρώτες αεροπορικές επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν σε συγκεκριμένες τοποθεσίες στην Σίρτη, προκαλώντας βαριές απώλειες στον αντίπαλο» ανέφερε. 

Ο Λίβυος πρωθυπουργός τόνισε ακόμα πως το Προεδρικό Συμβούλιο αποφάσισε να «ενεργοποιήσει» την συμμετοχή στον διεθνή συνασπισμό κατά του ISIS. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v