Ν.Κορέα: Αναστέλλει τις πωλήσεις 80 μοντέλων της Volkswagen

Η κυβέρνηση της Ν. Κορέας ανακάλεσε τις πιστοποιήσεις για 80 μοντέλα Volkswagen, Audi και Bentley και επέβαλε πρόστιμο ύψους 17,8 δισ. γουόν (16,06 εκατ. δολαρίων) στην εταιρεία για παραποίηση εγγράφων για τις εκπομπές ρύπων ή τα επίπεδα θορύβου.

Ν.Κορέα: Αναστέλλει τις πωλήσεις 80 μοντέλων της Volkswagen

Νέο πλήγμα για την Volkswagen, καθώς η Νότια Κορέα αποφάσισε την αναστολή των πωλήσεων των περισσοτέρων μοντέλων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία προσπαθεί να ξεπεράσει τον παγκόσμιο αντίκτυπο που είχε το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η κυβέρνηση της Ν. Κορέας ανακάλεσε τις πιστοποιήσεις για 80 μοντέλα Volkswagen, Audi και Bentley και επέβαλε πρόστιμο ύψους 17,8 δισ. γουόν (16,06 εκατ. δολαρίων) στην εταιρεία για παραποίηση εγγράφων για τις εκπομπές ρύπων ή τα επίπεδα θορύβου.

Η Volkswagen χαρακτήρισε εξαιρετικά σοβαρή την απόφαση και δήλωσε πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη.

Συνολικά, ανακλήθηκε η πιστοποίηση 209.000 οχημάτων από τον Νοέμβριο, ή του 68% των οχημάτων που η γερμανική εταιρεία είχε πουλήσει στη χώρα από το 2007, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Περιβάλλοντος της Ν. Κορέας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v