Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κόστος 100 δισ. από το πραξικόπημα βλέπει υπουργός

Σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορίου το κόστος θα αυξηθεί μεσοπρόθεσμα.

Κόστος 100 δισ. από το πραξικόπημα βλέπει υπουργός

Το αποτυχημένο πραξικόπημα κόστισε στην Τουρκία 100 δισεκατομμύρια ευρώ, υποστήριξε ο τούρκος υπουργός Εμπορίου Bulent Tüfenkci. Όπως μάλιστα είπε το ποσό δεν αποκλείεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο.

«Αν εξετάσετε όλα αυτά τα αεροπλάνα, τα ελικόπτερα, τα όπλα τις βόμβες και τα κτίρια το κόστος αυτό είναι το ελάχιστο σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς μας. Θα υπάρξουν και διάφορα κόστη σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Για παράδειγμα, πολλές παραγγελίες από το εξωτερικό ακυρώθηκαν. Πολλοί ξένοι σταμάτησαν τα ταξίδια προς την Τουρκία. Οι πραξικοπηματίες δυστυχώς δημιούργησαν μια τριτοκοσμική εικόνα για τη χώρα. Ο κόσμος που βλέπει τανκς στους δρόμους και να βομβαρδίζεται το κοινοβούλιο δεν θα έρθει στην Τουρκία. Ολ’ αυτά δημιουργούν κόστος μεσοπρόθεσμα», δήλωσε.

Σύμφωνα πάντως με τον ίδιο οι αγορές πέρασαν με επιτυχία το δύσκολο τέστ. «Αν τέτοιο πραξικόπημα γίνονταν σε άλλη χώρα οι αγορές θα έκλειναν για τουλάχιστον μια εβδομάδα. Το χρηματιστήριο, οι τράπεζες, οι αγορές εμπορευμάτων άνοιξαν την επόμενη Δευτέρα», συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v