Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σουηδία: Αρνείται στην Τουρκία την έκδοση πραξικοπηματιών

Η υπηρεσία μετανάστευσης της Σουηδίας αποφάσισε να μην εκδώσει στην Τουρκία αιτούντες άσυλο που θεωρείται ότι συνδέονται με την απόπειρα πραξικοπήματος. Ανέφερε πως «χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση» στη χώρα.

Σουηδία: Αρνείται στην Τουρκία την έκδοση πραξικοπηματιών

Η Σουηδία δεν θα εκδώσει στην Τουρκία αιτούντες άσυλο που θεωρείται ότι συνδέονται με την απόπειρα πραξικοπήματος, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι σουηδικές αρχές.

Η υπηρεσία μετανάστευσης της Σουηδίας ανέφερε πως «αυτοί είναι υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης Φετουλάχ Γκιουλέν», του ισλαμιστή κληρικού τον οποίο κατηγορεί η Τουρκία ότι βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.

Όπως μεταδίδει το AFP, η σουηδική υπηρεσία συμπεριέλαβε στις ομάδες κινδύνου και τους αιτούντες άσυλο με αντιπολιτευτική δράση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, δεν διευκρίνισε πόσα άτομα συμπεριλαμβάνονται σε αυτές τις κατηγορίες.

Η σκανδιναβική χώρα δεν κατατάσσει τις χώρες σε ασφαλείς ή μη ασφαλείς όσον αφορά την έκδοση ασύλου, αλλά αντίθετα αποφασίζει ανά περίπτωση, δήλωσε η εκπρόσωπος της υπηρεσίας, Guna Graufelds.

Η υπηρεσία ανέφερε πως «χρειάζεται περισσότερες πληροφορίες για την τρέχουσα κατάσταση» στην Τουρκία. Η απόφαση λήφθηκε τρεις ημέρες μετά το πραξικόπημα και ανακοινώθηκε την Τετάρτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v