Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΚΤ: Πιο αβέβαιες οι παγκόσμιες προοπτικές μετά το Brexit

Η αστάθεια στις αγορές μετά το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος ήταν βραχύβια, όμως έχει αυξηθεί η αβεβαιότητα για τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας, τονίζει η ΕΚΤ. Επαναλαμβάνει ότι είναι έτοιμη να δράσει, αν χρειαστεί.

ΕΚΤ: Πιο αβέβαιες οι παγκόσμιες προοπτικές μετά το Brexit

Οι προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας έχουν γίνει πιο αβέβαιες μετά την ψήφο της Βρετανίας για αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφέρει στο οικονομικό της δελτίο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, επαναλαμβάνοντας την ετοιμότητά της να δράσει εάν χρειαστεί για να στηρίξει τον πληθωρισμό της ευρωζώνης.

«Η αστάθεια στις χρηματαγορές μετά το δημοψήφισμα στο Ηνωμένο Βασίλειο για την συμμετοχή στην ΕΕ ήταν βραχύβια», αναφέρει η ΕΚΤ.

«Ωστόσο, η αβεβαιότητα για τις παγκόσμιες προοπτικές έχει αυξηθεί, ενώ τα εισερχόμενα στοιχεία για το β' τρίμηνο δείχνουν υποτονική παγκόσμια δραστηριότητα και εμπόριο».

Η ΕΚΤ σημειώνει πως περιμένει περισσότερες πληροφορίες, περιλαμβανομένων των νέων προβλέψεων που θα δημοσιοποιηθούν τον Σεπτέμβριο, προτού λάβει αποφάσεις για νέες κινήσεις πολιτικής.

«Αν χρειαστεί για να επιτευχθεί ο στόχος του, το διοικητικό συμβούλιο θα ενεργήσει χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που διαθέτει, στο πλαίσιο της εντολής του», τονίζει η ΕΚΤ στο οικονομικό της δελτίο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v