Kάρνεϊ (BoE): Εύλογες οι ανησυχίες για τα αρνητικά επιτόκια

Οι ανησυχίες των τραπεζών για πιθανό αντίκτυπο των αρνητικών επιτοκίων στα κέρδη τους είναι εύλογες, δήλωσε ο διοικητής της BoE, Μαρκ Κάρνεϊ. Τόνισε ωστόσο πως η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί στενά τις βρετανικές τράπεζες και γνωρίζει τα επιχειρηματικά τους μοντέλα.

Kάρνεϊ (BoE): Εύλογες οι ανησυχίες για τα αρνητικά επιτόκια

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Μαρκ Κάρνεϊ, δήλωσε πως υπάρχουν εύλογα ερωτήματα σχετικά με τον αντίκτυπο των εξαιρετικά χαμηλών επιτοκίων στα κέρδη των τραπεζών, αλλά πρόσθεσε πως η κεντρική τράπεζα παρακολουθεί στενά τις βρετανικές τράπεζες.

«Είμαστε ο επόπτης τους. Γνωρίζουμε τα επιχειρηματικά μοντέλα του κάθε οργανισμού, ξέρουμε τα αποτελέσματα τους» δήλωσε ο κ. Κάρνεϊ στο Sky News.

«Αν δεν ξέρουμε κάτι μπορούμε να τους ρωτήσουμε για πληροφορίες. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω, έχουμε πολύ καλή γνώση της κερδοφορίας του τομέα της λιανικής τραπεζικής».

Νωρίτερα την Πέμπτη, η BoE μείωσε τα επιτόκιά της κατά 25 μ.β. στο 0,25%, αύξησε το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων κατά 60 δισ. στερλίνες στα 435 δισ από 375 δισ, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε δυο νέα προγράμματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v