RBS: Ζημιές 2,05 δισ. στερλίνες στο εξάμηνο

Η τράπεζα ανακοίνωσε ζημιές ύψους 2,05 δισ. στερλινών (2,69 δισ. δολαρίων) το α' εξάμηνο, από 179 εκατ. στερλίνες το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Επίσης, αποκάλυψε τα σχέδια για αποεπένδυση από την Williams & Glyn.

RBS: Ζημιές 2,05 δισ. στερλίνες στο εξάμηνο

Διεύρυνση ζημιών ανακοίνωσε Royal Bank of Scotland για το α' εξάμηνο, ενώ παράλληλα αποκάλυψε τα σχέδιά της για αποεπένδυση από την Williams & Glyn, λόγω της νέας οικονομικής αβεβαιότητας που προκαλεί η απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η τράπεζα ανακοίνωσε ζημιές ύψους 2,05 δισ. στερλινών (2,69 δισ. δολαρίων) το α' εξάμηνο, από 179 εκατ. στερλίνες το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τα συνολικά έσοδα της τράπεζας μειώθηκαν κατά περίπου 20%, στα 6,06 δισ. στερλίνες.

Σημειώνεται πως η τράπεζα έχει να εμφανίσει ετήσια κέρδη από το 2007.

Παράλληλα, σε μια κίνηση-έκπληξη, η RBS ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει το σχέδιο για δημιουργία ανεξάρτητης τεχνολογικής πλατφόρμας για την μονάδα Williams & Glyn, επικαλούμενη, μεταξύ άλλων, το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων.

«Το ΔΣ κατέληξε πως τα ρίσκα και τα κόστη του προγράμματος είναι τέτοια που δεν θα ήταν συνετό να συνεχιστεί αυτό το πρόγραμμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η RBS. «Η RBS θα θέσει, αντιθέτως, σε προτεραιότητα την διερεύνηση εναλλακτικών τρόπων για την επίτευξη της αποεπένδυσης».

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, για τη συγκεκριμένη μονάδα έχει υποβάλει επίσημη προσφορά η ισπανική Banco Santander.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v