Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Moody's: Συνεχίζεται η επανεξέταση της αξιολόγησης της Τουρκίας

Όπως σημειώνει ο διεθνής οίκος, αν και το στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου απέτυχε, ωστόσο τα γεγονότα εξακολουθούν να εξελίσσονται και ως εκ τούτου η Moody's θα συνεχίσει να αποτιμά τις μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις. Η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί 70 μέρες

Moodys: Συνεχίζεται η επανεξέταση της αξιολόγησης της Τουρκίας

Η επανεξέταση της αξιολόγησης Baa3 της Τουρκίας, η οποία ανακοινώθηκε στις 18 Ιουλίου, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, συνεχίζεται και ως εκ τούτου η Τουρκία δεν περιλαμβάνεται στο ημερολόγιο της ανακοίνωσης αλλαγών αξιολογήσεων, γνωστοποίησε η Moody's.

Όπως σημειώνει ο διεθνής οίκος, αν και το στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου απέτυχε, ωστόσο τα γεγονότα εξακολουθούν να εξελίσσονται και ως εκ τούτου η Moody's θα συνεχίσει να αποτιμά τις μεσοπρόθεσμες επιπτώσεις  του αποτυχημένου πραξικοπήματος στους θεσμούς χάραξης πολιτικής και το επιχειρηματικό κλίμα της Τουρκίας, στα εξωτερικά «μαξιλάρια» της χώρας για την απορρόφηση πιθανών σοκ όπως η επιδείνωση του επενδυτικού κλίματος, καθώς και στις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας.

Η Moody's σημειώνει πως άποψή της παραμένει ότι αν και το πραξικόπημα απέτυχε, είναι πιθανό να υπερτονίσει τις υπάρχουσες προκλήσεις σε όλους τους προαναφερθέντες τομείς.

Ο οίκος σκοπεύει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση εντός 90 ημερών από την ανακοίνωση της 18ης Ιουλίου (70 ημέρες από σήμερα).

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v