Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η τρομοκρατία χτυπά τα ταξίδια στην Ευρώπη

Μόνο η Γαλλία έχει χάσει 270 εκατ. ευρώ από τα τέλη του 2015 εξαιτίας της τρομοκρατίας. Το ένα τέταρτο των Αμερικανών ακυρώνει ταξίδια προς Ευρώπη και Τουρκία, ενώ κάποιοι επωφελούνται από τις προσπάθειες του τομέα να τονώσει τη ζήτηση.

Η τρομοκρατία χτυπά τα ταξίδια στην Ευρώπη

Καθώς εξακολουθεί να μεγαλώνει ο αριθμός των περιοχών του κόσμου που έχουν πληγεί από την τρομοκρατία, τη βία, την εγκληματικότητα και τις επιδημίες, περιορίζονται τα ταξίδια προς την Ευρώπη και την Τουρκία.

Όπως μεταδίδει το CNBC, το 2015 η ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία εκτιμάται ότι συνέβαλε 7,2 τρισ. δολάρια στην παγκόσμια οικονομική παραγωγή και υποστήριξε πάνω από 284 εκατ. θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού. Ωστόσο φέτος, οι ταξιδιώτες παίρνουν περισσότερο στα σοβαρά τους κινδύνους που συνδέονται με την τρομοκρατία και προσαρμόζουν τα σχέδιά τους.

Τις τελευταίες εβδομάδες, το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει εκδώσει σχετικές προειδοποιήσεις προς ταξιδιώτες για την Τουρκία και την Ευρώπη. Με τους γεωπολιτικούς κινδύνους να εντείνονται, οι ασφαλιστικές εταιρίες τονίζουν ότι οι επιβάτες ενημερώνονται όλο και περισσότερο για τις πολιτικές επιστροφής χρημάτων, ενώ σχεδόν το ένα τέταρτο των Αμερικανών αναφέρει πλέον ότι θα ακυρώσει, θα μεταβάλλει ή θα επανεξετάσει τα ταξιδιωτικά του σχέδια.

Πρόσφατα στοιχεία που επικαλείται το διεθνές δίκτυο, καταδεικνύουν ότι στον απόηχο των τρομοκρατικών κτυπημάτων στην Ευρώπη, μόνο ο γαλλικός τουριστικός τομέας εκτιμάται ότι έχει χάσει 270 εκατ. ευρώ από τα τέλη του 2015.

«Οι Αμερικανοί ενδέχεται να δώσουν προτεραιότητα στην ασφάλεια έναντι των χρημάτων και να ταξιδέψουν σε πιο ακριβούς προορισμούς για να διασφαλίσουν την ασφάλειά τους», τόνισε ο Daniel Durazo της Allianz Global Assistance USA.

Πάντως, το δημοσίευμα μεταδίδει ότι κάποιοι ταξιδιώτες ενδέχεται να επωφεληθούν από τις έντονες ανησυχίες, καθώς οι αεροπορικές εταιρίες και διάφοροι τομείς της βιομηχανίας προσπαθούν να αναχαιτίσουν τη βουτιά στις κρατήσεις. Για παράδειγμα, ενώ συνήθως οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων αγγίζουν το peak τους στα τέλη Μαΐου και τις αρχές Ιουνίου, φέτος έχουν υποχωρήσει ραγδαία.

Σε κάθε περίπτωση, οι ταξιδιώτες που υλοποιούν τα σχέδιά τους και επισκέπτονται τους προορισμούς που είχαν επιλέξει, στρέφονται περισσότερο στην ασφάλεια και εξετάζουν λεπτομερέστερα το πού πηγαίνουν και ποιες εταιρίες χρησιμοποιούν. Καθώς μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες μπορεί να αποτελέσουν στόχους τρομοκρατικών κτυπημάτων, οι ταξιδιώτες χρησιμοποιούν υπηρεσίες όπως οι Airbnb και HomeAway.

Από την πλευρά τους, τα ξενοδοχεία ενισχύουν την ασφάλεια όσο περισσότερο μπορούν, ενώ ταυτόχρονα αυξάνουν το προσωπικό για να διασφαλίσουν την κινητικότητα και την ευελιξία σε περίπτωση πολλαπλών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v