Altice: Αύξηση 2,7% στα EBITDA το β' τρίμηνο

Η ανάπτυξη σε ΗΠΑ και Πορτογαλία αντιστάθμισε την πτώση στη Γαλλία. Τα έσοδα της εταιρίας υποχώρησαν 2,6% σε 5,83 δισ. Η Altice διατήρησε τις προβλέψεις για το 2016, ενώ αναζητά αγοραστή για τη βελγική της μονάδα.

Altice: Αύξηση 2,7% στα EBITDA το β τρίμηνο

Η Altice ανακοίνωσε αύξηση στα κέρδη της το δεύτερο τρίμηνο, καθώς η ανάπτυξη στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Πορτογαλία αντιστάθμισε την πτώση στη Γαλλία, όπου η εταιρία εξακολούθησε να χάνει συνδρομητές εν μέσω πολύ σκληρού ανταγωνισμού.

Η πολυεθνική εταιρία τηλεπικοινωνιών με έδρα την Ολλανδία, ανακοίνωσε σήμερα αύξηση της τάξης του 2,7% στα προσαρμοσμένα EBITDA –βασική μέτρηση που παρακολουθείται από τους αναλυτές-, σε 2,27 δισ. ευρώ, σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του περασμένου χρόνου.

Τα έσοδα υποχώρησαν σε ετήσια βάση κατά 2,6% σε 5,83 δισ. ευρώ, πράγμα που οφείλεται κυρίως στην αναβίωση ενός πολέμου τιμών στη Γαλλία, μετά την αποτυχημένη απόπειρα να ενοποιηθεί η αγορά.

«Ήταν άλλο ένα εμπορικά δύσκολο τρίμηνο για την SFR στη Γαλλία, αλλά θεωρούμε ότι οι τάσεις εσόδων και προσαρμοσμένων EBITDA θα συνεχίσουν να βελτιώνονται», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Altice, Michel Combes. Το MarketWatch διευκρινίζει ότι η SFR (Société française du radiotéléphone), η οποία ανήκει στην Altice, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος φορέας τηλεπικοινωνιών στη χώρα.

Η εταιρία επανέλαβε πως αναμένει τα έσοδα στη Γαλλία να μειωθούν το 2016 λιγότερο σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ διατήρησε τις προβλέψεις για το έτος.

Παράλληλα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Altice, Dexter Goei, ο φορέας βρίσκεται αυτή την στιγμή σε διαπραγματεύσεις με πιθανούς αγοραστές προκειμένου να πουλήσει τη βελγική μονάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v