Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

E.ON: Ζημιές 3,03 δισ. ευρώ το α' εξάμηνο

Οι απομειώσεις περιουσιακών στοιχείων οδήγησαν τη γερμανική εταιρία ενέργειας να καταγράψει ζημιές στο πρώτο εξαμήνο. Πτωτικά κινήθηκαν τα έσοδα. Οι προβλέψεις για το σύνολο του έτους.

E.ON: Ζημιές 3,03 δισ. ευρώ το α εξάμηνο

Η E.ON εμφάνισε ζημιές κατά το πρώτο μισό του έτους, μετά την απομείωση περιουσιακών στοιχείων από μονάδα συμβατικής ενέργειας (Uniper)

Η γερμανική εταιρία ενέργειας κατέγραψε καθαρές ζημιές ύψους 3,03 δισ. ευρώ τους πρώτους έξι μήνες μέχρι τα τέλη Ιουνίου, από κέρδη 1,15 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η εταιρία έκανε λόγο για ένα κόστος ύψους 3,8 δισ. που συνδέεται με την Uniper και περιλαμβάνει απομειώσεις εγκαταστάσεων αξίας 2,9 δισ. kai προβλέψεις 900 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα επίσης μειώθηκαν κατά 11%, σε 20,25 δισ. ευρώ.

Το καθαρό χρέος της E.ON ήταν 24,8 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου, από 21,3 δισ. στα τέλη του 2015.

Η E.ON -η οποία, όπως και άλλες εταιρίες ενέργειας σε Γερμανία και Ευρώπη, έχει πληγεί από τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές χονδρικής- εξασφάλισε τον Ιούνιο την έγκριση των μετόχων σε ένα σχέδιο για spinoff της μονάδας συμβατικής ενέργειας Uniper σε νέα εταιρία.

Για το σύνολο του έτους, η εταιρία διατήρησε τo guidance, εξαιρώντας τις δραστηριότητες της Uniper. Αναμένει προσαρμοσμένα EBIT ενός εύρους 2,7 με 3,1 δισ. ευρώ, καθώς και προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων ύψους από 600 εκατ. μέχρι ένα δισ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v