Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Zurich Insurance: Πτώση 12% στα καθαρά κέρδη του β' τριμήνου

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν 12% το δεύτερο τρίμηνο και 22% το πρώτο εξάμηνο. Η εταιρία δυσκολεύεται να τονώσει την κερδοφορία, ενώ ο CEO περικόπτει θέσεις εργασίας, πουλά περιουσιακά στοιχεία και συγχωνεύει μονάδες.

Zurich Insurance: Πτώση 12% στα καθαρά κέρδη του β τριμήνου

Η Zurich Insurance ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου υποχώρησαν κατά 12% εξαιτίας υψηλότερου κόστους αναδιάρθρωσης και αξιώσεων λόγω φυσικών καταστροφών, σε μια περίοδο κατά την οποία ο διευθύνων σύμβουλος αναμορφώνει τη μεγαλύτερη μονάδα της εταιρίας.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν σε 739 εκατ. από 840 εκατ. δολάρια πέρυσι, ξεπερνώντας τις προσδοκίες των αναλυτών για 646 εκατ. δολάρια κατά μέσο όρο.

Για την περίοδο του πρώτου εξαμήνου, τα καθαρά κέρδη εμφάνισαν πτώση της τάξης του 22% στα 1,61 δισ. δολάρια, τονίζει το Bloomberg.

Η εταιρία, όπως και άλλοι Ευρωπαίοι ασφαλιστές, δυσκολεύεται να αυξήσει την κερδοφορία λόγω της επιβραδυμένης οικονομικής ανάπτυξης, των πιο αυστηρών ρυθμιστικών απαιτήσεων και των χαμηλών επιτοκίων που πλήττουν τα έσοδα.

Ο Mario Greco, ο CEO της Zurich Insurance, προσπαθεί να καταστήσει την ασφαλιστική πιο αποδοτική περικόπτοντας θέσεις εργασίας, πουλώντας περιουσιακά στοιχεία και συγχωνεύοντας τις μεγαλύτερες μονάδες της εταιρίας.

«Έχουμε κάνει σημαντική πρόοδο τους τελευταίους έξι μήνες, με διαρκή βελτίωση στην υποκείμενη απόδοσή μας το δεύτερο τρίμηνο σε συνεχιζόμενα δύσκολο περιβάλλον», τόνισε το στέλεχος στην ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι «το πρόγραμμα αποδοτικότητάς μας αρχίσει να αποφέρει καρπούς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v