Aegon: Ζημιές 385 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο

Η εταιρία εμφάνισε χειρότερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα στο τρίμηνο. Τις επιδόσεις της έπληξαν τα χαμηλά επιτόκια και οι αξιώσεις από τις αμερικανικές επιχειρήσεις, οι οποίες παράγουν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της.

Aegon: Ζημιές 385 εκατ. ευρώ το β τρίμηνο

Η ολλανδική ασφαλιστική Aegon εμφάνισε μεγαλύτερη από το αναμενόμενο καθαρή ζημιά το δεύτερο τρίμηνο, εξαιτίας της πώλησης του βρετανικού συνταξιοδοτικού χαρτοφυλακίου.

Στο τρίμηνο, η καθαρή ζημιά της εταιρίας ήταν 385 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών ύψους 319 εκατ. το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους και μια μέσης εκτίμησης των αναλυτών για απώλειες 355 εκατ.

Τα υποκείμενα κέρδη προ φόρων ήταν 435 εκατ. ευρώ, έναντι 505 εκατ. πέρυσι. Οι αναλυτές ανέμεναν 481 εκατ. ευρώ.

Η πολυεθνική ασφαλιστική με έδρα τη Χάγη, τόνισε πως τα χαμηλά επιτόκια και αξιώσεις από τις επιχειρήσεις ασφαλειών ζωής και ιατρικής φροντίδας στις ΗΠΑ, επίσης επηρέασαν αρνητικά τα αποτελέσματά της.

Η Aegon, η οποία παράγει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών της στις Ηνωμένες Πολιτείες, κατέγραψε μια ζημιά ύψους 628 εκατ. ευρώ από την πώληση του βρετανικού χαρτοφυλακίου.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας βάσει της solvency II, μια μέτρηση χρηματοοικονομικής σταθερότητας, ήταν στο 158% στις 30 Ιουνίου, μεταδίδει το MarketWatch.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v