Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alibaba: Στα 7,55 δισ. γουάν τα κέρδη τριμήνου

Ο κινεζικός κολοσσός εμφάνισε βουτιά 76% στα κέρδη λόγω ενός μεγάλου κέρδους μονάδας του πέρυσι. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 59% και αντανακλούν τον πιο γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης μετά την αρχική δημόσια προσφορά της Alibaba.

Alibaba: Στα 7,55 δισ. γουάν τα κέρδη τριμήνου

Η Alibaba ανακοίνωσε έσοδα και κέρδη που ξεπέρασαν εύκολα τις προσδοκίες κατά το τελευταίο τρίμηνο, καθώς ο κινεζικός κολοσσός στο ηλεκτρονικό εμπόριο συνέχισε να προσθέτει χρήστες και να αυξάνει τις πωλήσεις μέσω κινητών συσκευών.

Συνολικά, τα κέρδη της εταιρίας εμφάνισαν τεράστια πτώση της τάξης του 76% σε 7,55 δισ. γουάν ή 2,94 γουάν/μετοχή, από 30,84 δισ. ή 11,81 γουάν/μετοχή πέρυσι.

Η μεγάλη διαφορά οφείλεται σε ένα μεγάλο κέρδος της μίας φοράς που κατέγραψε πέρυσι στην Alibaba Pictures, ύψους 27,38 δισ. γουάν.

Εξαιρώντας κάποια στοιχεία, η Alibaba κέρδισε 4,90 γουάν/μετοχή σε προσαρμοσμένη βάση.

Τα έσοδα ενισχύθηκαν σημαντικά, κατά 59% σε 32,15 από 20,25 δισ. πέρυσι.

Τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν προσαρμοσμένα κέρδη ύψους 4,17 γουάν/μετοχή από έσοδα ύψους 30,17 δισ.

Η Alibaba τόνισε ότι η ανάπτυξη εσόδων της αντιπροσωπεύει τον πιο γρήγορο ρυθμό ανάπτυξης μετά την αρχική δημόσια προσφορά της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v