Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα: Αύξηση 26% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιούλιο

Μια φοροελάφρυνση για την τόνωση των πωλήσεων και η ευνοϊκή σύγκριση με τα αδύναμα περσυνά στοιχεία οδήγησαν σε άνοδο 26% στις πωλήσεις αυτοκινήτων. Σε συνολικά στοιχεία (επιβατηγά και επαγγελματικά), καταγράφεται επίσης άνοδος 23%.

Κίνα: Αύξηση 26% στις πωλήσεις αυτοκινήτων τον Ιούλιο

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων εμφάνισαν άνοδο της τάξης του 26% τον Ιούλιο σε ετήσιους όρους. Πρόκειται για τον πιο γρήγορο ρυθμό των τελευταίων 3,5 ετών, ενώ την αύξηση οδήγησε μια σχετική φοροελάφρυνση και τα αδύναμα περσυνά στοιχεία που ευνοούν την ετήσια σύγκριση.

Ξένες και εγχώριες αυτοκινητοβιομηχανίες απέστειλαν 1,6 εκατ. αυτοκίνητα – sedan, SUVs και minivans- στις κινεζικές αντιπροσωπείες τον περασμένο μήνα, έναντι 1,27 εκατ. τον Ιούλιο του 2015, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Ένωσης Κινέζων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων.

Ο αριθμός αντανακλά την ισχυρότερη ανάπτυξη από τον Ιανουάριο του 2013, ενώ δεν αποτελεί έκπληξη διότι οφείλεται στα αδύναμα στοιχεία του περσυνού Ιουλίου, όταν η βουτιά στο χρηματιστήριο έπληξε τον πλούτο των νοικοκυριών.

Επιπλέον, έπειτα από πτώσεις στις πωλήσεις για τρεις συνεχόμενους μήνες, η χώρα μείωσε στο μισό τον Οκτώβριο το φόρο για αγορά οχημάτων με μικρό κινητήρα, οδηγώντας τον στο 5%.

Συνολικά, οι πωλήσεις επιβατηγών και εμπορικών οχημάτων αυξήθηκαν 23% τον Ιούνιο, σε 1,85 εκατ. μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v