Mπούιτερ (Citi): Αν κερδίσει ο Τραμπ η Fed θα μειώσει το επιτόκιο

Αν ο Ντοναλντ Τραμπ είναι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, η επόμενη κίνηση από την Fed θα είναι η μείωση επιτοκίου, δήλωσε σε συνέντευξη στο CNBC ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citi, Γουίλιαμ Μπούιτερ.

Mπούιτερ (Citi): Αν κερδίσει ο Τραμπ η Fed θα μειώσει το επιτόκιο

Η Fed αναμένεται να εγκαταλείψει την πορεία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής αν εκλεγεί πρόεδρος ο Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε σε συνέντευξη του στο CNBC ο Γουίλιαμ Μπούιτερ.

«Η τρέχουσα εκτίμηση μας είναι πως θα έχουμε μόνο μια αύξηση επιτοκίου. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι η κα Κλίντον να εκλεγεί νέα πρόεδρος. Η άποψη μου είναι πως αν ο κ. Τραμπ είναι ο νέος πρόεδρος, η επόμενη κίνηση από την Fed θα είναι η μείωση επιτοκίου» σημείωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citi.

Μια νίκη του κ. Τραμπ θα ανάγκαζε την Fed να αναλογιστεί το υψηλό ρίσκο μιας εμπορικής διαμάχης, καθώς και του τεράστιου σοκ που θα προκαλούσαν οι πολιτικές τους για την μετανάστευση στην αγορά εργασίας, υποστήριξε ο κ. Buiter.

H γενικότερη αβεβαιότητα για τις πολιτικές του κ. Τραμπ θα πλήξουν τις κεφαλαιακές δαπάνες, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citi υποστήριξε ότι και οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία κάνουν λάθος που αποδέχονται την ρητορική κατά του ελεύθερου εμπορίου. Η στάση αυτή είναι πολύ επικίνδυνη και ανεύθυνη, τόνισε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v