Ο Soros μείωσε τις θέσεις του σε χρυσό το β' τρίμηνο

Ο δισεκατομμυριούχος μείωσε τις τοποθετήσεις του ενώ οι τιμές ανεβαίνουν. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι αυτό δεν υπονοεί απαραίτητα απαισιοδοξία για το μέταλλο, αλλά μάλλον ευκαιριακό κέρδος.

Ο Soros μείωσε τις θέσεις του σε χρυσό το β τρίμηνο

Το Soros Fund Management μείωσε απότομα τις θέσεις του σε χρυσό κατά το δεύτερο τρίμηνο, όταν οι τιμές της ράβδου αυξήθηκαν σε υψηλά δύο ετών, όπως κατέδειξαν τη Δευτέρα γνωστοποιήσεις του προς την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το fund, το οποίο στράφηκε στο μεγαλύτερη ETF χρυσού του κόσμου, το SPDR Gold Trust, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016, έπειτα από τριετή απουσία, μείωσε απότομα τα μερίδιά του το επόμενο τρίμηνο.

Το fund μείωσε τα μερίδιά του σε 240.000, αξίας 30,4 εκατ. δολαρίων, από 1,05 εκατ. αξίας 123,5 εκατ. το πρώτο τρίμηνο.

Επιπλέον, ο δισεκατομμυριούχος περιόρισε δραματικά τα μερίδιά του στην Barrick Gold σε 1,07 εκατ., αξίας 22,9 εκατ. δολαρίων, από 19,4 εκατ. του πρώτους τρεις μήνες.

«Οι επενδυτές κινούνται προληπτικά και μειώνουν τις θέσεις σε μεταλλευτικές εταιρίες», τόνισε σύμφωνα με το Reuters ο Tai Wong της BMO Capital Markets, διευκρινίζοντας ότι αυτό «μπορεί να μην σημαίνει απαραίτητα ότι είναι απαισιόδοξοι για τον χρυσό, αλλά μάλλον ότι στοχεύουν σε ευκαιριακό κέρδος».

Η κίνηση ήρθε καθώς οι τιμές του χρυσού εμφάνισαν αύξηση 7% το δεύτερο τρίμηνο έπειτα από άνοδο 16% το πρώτο τρίμηνο, δηλαδή την ισχυρότερη εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες, αφού εξανεμίστηκαν οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων από την Fed. Οι τιμές ανέβηκαν επίσης τον Ιούνιο, όταν η Βρετανία αποφάσισε να φύγει από την ΕΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v