Σε υψηλά 4μηνου οι πωλήσεις συναλλάγματος από κινεζικές τράπεζες

Οι πωλήσεις αφείλονται εν μέρει στην απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την ΕΕ. Τα συναλλαγματικά αποθέματα της Κίνας μειώθηκαν σε 3,20 τρισ. δολάρια τον Ιούλιο. Η κεντρική τράπεζα συνεχίζει τις προσπάθειες στήριξης του γουάν.

Σε υψηλά 4μηνου οι πωλήσεις συναλλάγματος από κινεζικές τράπεζες

Οι καθαρές πωλήσεις ξένου συναλλάγματος από τις κινεζικές εμπορικές τράπεζες άγγιξαν υψηλά τεσσάρων μηνών τον Ιούλιο, εν μέρει λόγω του αντίκτυπου της βρετανικής απόφασης για αποχώρηση από την ΕΕ, όπως τόνισε σήμερα η αρμόδια ρυθμιστική αρχή.

Οι εμπορικές τράπεζες της χώρας πούλησαν συνάλλαγμα καθαρής αξίας 31,7 δισ. δολαρίων τον περασμένο μήνα, από 12,8 δισ. τον Ιούνιο, όπως ανακοίνωσε η Κρατική Διοίκηση Ξένου Συναλλάγματος (SAFE) μέσω του ιστότοπού της.

Σύμφωνα με το Reuters, προηγούμενα στοιχεία κατέδειξαν ότι η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας πούλησε στο μήνα συνάλλαγμα καθαρής αξίας 190,5 δισ. γουάν (28,69 δισ. δολάρια) -ποσό που αντιστοιχεί στο υψηλότερο πέντε μηνών- καθώς η κεντρική τράπεζα προσπαθεί να στηρίξει το κινεζικό νόμισμα.

Η SAFE γνωστοποίησε ότι οι καθαρές πωλήσεις ήταν συνολικά 205,5 δισ. δολάρια τους πρώτους επτά μήνες του 2016.

Η ρυθμιστική αρχή υποστήριξε ότι η προσφορά και ζήτηση ξένου συναλλάγματος παρέμειναν υπό έλεγχο, προσθέτοντας ότι αναμένει οι διασυνοριακές ροές κεφαλαίου να παραμείνουν σταθερές μεσοπρόθεσμα προς μακροπρόθεσμα.

Τα συναλλαγματικά αποθέματα της χώρας μειώθηκαν κατά 4,1 δισ. σε 3,20 τρισ. δολάρια τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της κεντρικής τράπεζας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v