JPMorgan: «Οverweight» για τις βρετανικές μετοχές παρά το Brexit

Η βουτιά στη στερλίνα έχει ωφελήσει τον FTSE 100, καθώς το 72% των εσόδων του παράγονται έξω από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η τράπεζα διατηρεί τη σύσταση overweight, παρότι δε βασίστηκε στην άποψη ότι θα συμβεί το Brexit.

JPMorgan: «Οverweight» για τις βρετανικές μετοχές παρά το Brexit

Παρά την πτώση της στερλίνας και τις αποδόσεις των ομολόγων, οι αναλυτές της JPMorgan διατηρούν τη σύσταση overweight για τις βρετανικές μετοχές, απαξιώνοντας τα απαισιόδοξα οικονομικά στοιχεία μετά το δημοψήφισμα.

Η τράπεζα επαναξιολόγησε τη σύστασή της στον απόηχο του πρώτου κύματος στοιχείων μετά την απόφαση για Brexit, όπως εξηγεί το MarketWatch. Η αναβάθμιση της αξιολόγησής της για τις βρετανικές μετοχές νωρίτερα φέτος «σαφέστατα δε βασίστηκε στην άποψη ότι θα συμβεί το Brexit, τόνισαν οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan για τις μετοχές, με επικεφαλής τον Mislav Matejka, σε ερευνητικό υπόμνημα που έδωσαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.

Ωστόσο, «πιστεύουμε ότι η Βρετανία θα σημειώσει τις καλύτερες επιδόσεις ακόμη και στην περίπτωση του Brexit και οι βασικοί παράγοντες για την αισιόδοξη θεώρησή μας εξακολουθούν να στέκουν», πρόσθεσαν.

Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν τη βουτιά στη στερλίνα που επέφερε το δημοψήφισμα.

«Αυτό είναι εξαιρετικά θετικό για τις βρετανικές μετοχές, καθώς βγάζουν το μεγαλύτερο μέρος των κερδών τους από το εξωτερικό. Το 72% των εσόδων του FTSE 100 παράγεται έξω από το Ηνωμένο Βασίλειο», υποστήριξαν οι αναλυτές. Τώρα, οι αναθεωρήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή «είναι απόλυτα θετικές για πρώτη φορά εδώ και τέσσερα χρόνια, γεγονός το οποίο οφείλεται με πολύ μεγάλο βαθμό στην αποδυνάμωση της στερλίνας», εξήγησαν.

Η πτώση του βρετανικού νομίσματος σε χαμηλά 31 ετών έναντι του δολαρίου, βοήθησε τον FTSE 100 να ανακάμψει από την υποχώρηση του 8,7% που εμφάνισε μετά την απροσδόκητη έκβαση του δημοψηφίσματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v