Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βελτίωση οικονομικού κλίματος στη Γερμανία τον Αύγουστο

Οι προσδοκίες ανακάμπτουν κάπως μετά το σοκ του Brexit, ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα ως προς την ανθεκτικότητα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος, σύμφωνα με το ινστιτούτο ZEW.

Βελτίωση οικονομικού κλίματος στη Γερμανία τον Αύγουστο

Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη Γερμανία τον Αύγουστο δείχνει ο δείκτης ZEW, ωστόσο τα στοιχεία είναι χειρότερα του αναμενόμενου.

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε στο 0,5 έναντι του -6,8 τον προηγούμενο μήνα, όμως αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν πως θα αυξάνονταν στο 1,8.

Αντιθέτως, καλύτερα του αναμενόμενου είναι ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών, που διαμορφώθηκε στο 57,6 τον Αύγουστο από 49,8 τον προηγούμενο μήνα και έναντι του 50 που ανέμεναν οι αναλυτές.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο ZEW, οι προσδοκίες ανακάμπτουν κάπως μετά το σοκ του Brexit, ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα ως προς την ανθεκτικότητα του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος. Σημειώνει, δε, πως τα πολιτικά ρίσκα εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτρέπουν ένα πιο αισιόδοξο οικονομικό outlook για τη Γερμανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v