Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ABN Amro: Πτώση 35% στα κέρδη Q2

Τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν στα 391 εκατ. ευρώ από 600 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Η ολλανδική τράπεζα αναμένει επιπτώσεις από το Brexit, αλλά σημειώνει πως είναι αβέβαιος ο χρόνος και το μέγεθός τους.

ABN Amro: Πτώση 35% στα κέρδη Q2

Πτώση 35% κατέγραψαν τα κέρδη της ολλανδικής τράπεζας ABN Amro το β' τρίμηνο, λόγω προβλέψεων για νομικά κόστη.

Τα καθαρά έσοδα μειώθηκαν στα 391 εκατ. ευρώ από 600 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, όμως εξαιρουμένων των χρεώσεων αυξήθηκαν στα 662 εκατ. ευρώ, λόγω των υψηλότερων εσόδων από τόκους.

Σημειώνεται πως οι μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης έχουν εμφανίσει χαμηλότερα κέρδη το β' τρίμηνο, λόγω της αστάθειας στις αγορές και τα εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα των επιτοκίων.

Η ABN Amro, ανακοινώνοντας τα αποτελέσματά της, αναφέρθηκε σε εξοικονόμηση κόστους 200 εκατ. ευρώ, μέρος του οποίου θα αφορά περικοπές στο προσωπικό, που θα εφαρμοστεί το 2017.

Για το θέμα της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η ABN Amro ανέφερε πως η επίπτωση του Brexit πιθανότατα θα αρχίσει να επηρεάζει την ανάπτυξη, αν και η επίπτωση είναι αβέβαιη ως προς τον χρόνο και το μέγεθός της.

Επίσης, σημείωσε πως δεδομένων των στενότερων εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Ολλανδίας και της Βρετανίας, το Brexit αναμένεται να πλήξει περισσότερο την ολλανδική οικονομία, παρά την οικονομία της ευρωζώνης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v