Το νορβηγικό επενδυτικό ταμείο μειώνει την αξία βρετανικών περιουσιακών στοιχείων

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ταμείο στον κόσμο κινήθηκε ανεξάρτητα στην περικοπή των αξιών. Μείωσε την εκτιμώμενη αξία των επενδύσεων σε βρετανικά ακίνητα, κατά 5%.

Το νορβηγικό επενδυτικό ταμείο μειώνει την αξία βρετανικών περιουσιακών στοιχείων

Το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας αξίας 890 δισ. ευρώ, το μεγαλύτερο στον κόσμο, προχώρησε σε ανεξάρτητη κίνηση και περιέκοψε την αξία του τεράστιου χαρτοφυλακίου του βρετανικών ακινήτων μετά την απόφαση της χώρας να φύγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Η αυξημένη μεταβλητότητα και αβεβαιότητα στην αγορά θεωρείται ότι έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις αξίες των ιδιοκτησιών», ανέφερε το fund σύμφωνα με το Bloomberg. «Το ταμείο αποφάσισε ως εκ τούτου να προσαρμόσει προς τα κάτω την εκτιμώμενη αξία των επενδύσεων σε ακίνητα στη Βρετανία από εξωτερικούς εκτιμητές, κατά 5%», πρόσθεσε.

Όπως τόνισε σήμερα στο Όσλο, το ταμείο έχασε κατά το δεύτερο τρίμηνο το 1,6% των εκμεταλλεύσεών του σε ακίνητα, αξίας 168 δισ. κορωνών.

Πάντως, συνολικά το ταμείο είχε κέρδη στο τρίμηνο, παρότι είχε προειδοποιήσει ότι τα χαμηλά επιτόκια θα πίεζαν την ικανότητά του να παράγει αποδόσεις. Το Government Pension Fund Global είχε κέρδη 94 δισ. κορωνών ή 1,3%, αφότου έχασε 0,6% το πρώτο τρίμηνο. Το χαρτοφυλάκιο μετοχών αυξήθηκε κατά 0,7% και οι εκμεταλλεύσεις του σε ομόλογα είχαν κέρδη 2,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v