Μήνυση Uber κατά Λονδίνου για νέους κανονισμούς

Η τεχνολογική εταιρία αμφισβητεί την νομιμότητα κανονισμού που απαιτεί οι οδηγοί να περνούν εξετάσεις αγγλικών. Η μήνυση προστίθεται σε μια σειρά νομικών διενέξεων, ενώ η Uber έχει ήδη δικαιωθεί μια φορά έναντι του Λονδίνου και αναμένει μία ακόμη απόφαση.

Μήνυση Uber κατά Λονδίνου για νέους κανονισμούς

Η Uber Technologies κινείται νομικά κατά της αρμόδιας αρχής για τις μεταφορές στο Λονδίνο, ζητώντας από τους δικαστές της βρετανικής πρωτεύουσας να αποφανθούν για την νομιμότητα των κανόνων που απαιτούν από τους οδηγούς να περνούν εξετάσεις αγγλικής γλώσσας αν αυτή δεν είναι η μητρική τους. Πρόκειται για την πιο πρόσφατη διαμάχη επάνω σε κανονισμούς που θα μπορούσαν να πλήξουν τις δραστηριότητες της αμφιλεγόμενης εταιρίας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Uber, πέραν της εξέτασης γλωσσομάθειας, τα μέτρα την αναγκάζουν επιπλέον την να ειδοποιεί την υπηρεσία Transport for London για οποιαδήποτε αλλαγή κάνει στην εφαρμογή της για κινητά τηλέφωνα.

«Αυτή η νομική δράση είναι πραγματικά η ύστατη λύση», τόνισε ο Tom Elvidge, γενικός επικεφαλής στην Uber του Λονδίνου, σε ανακοίνωσή του. «Είμαστε ιδιαίτερα απογοητευμένοι που, έπειτα από μια μακρόχρονη συμβουλευτική διαδικασία με την Transport for London, το ''γκολ'' μπήκε τελευταία στιγμή και τώρα εισάγονται νέοι κανόνες που θα είναι κακοί τόσο για τους οδηγούς όσο και για τις τεχνολογικές εταιρίες», υποστήριξε.

Η εταιρία με έδρα το Σαν Φρανσίσκο έχει βρεθεί σε παρόμοιες διαμάχες με ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο σχετικά με την τεχνολογία της, η οποία σύμφωνα με τις εταιρίες ταξί απειλεί την ύπαρξή τους. Στο Λονδίνο, δικαιώθηκε έπειτα από μήνυση κατά της TfL για τη χρήση της εφαρμογής της ως ταξίμετρο, ενώ εκκρεμεί και μια απόφαση για διαμάχη που είχε με οδηγούς για τη σχέση εργασίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v