Ιαπωνία: Νέα «βουτιά» 14% στις εξαγωγές τον Ιούλιο

Οι εξαγωγές της Ιαπωνίας κατέγραψαν πτώση 14% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο, όσο ανέμεναν οι αναλυτές. Πρόκειται για την ταχύτερη πτώση από τον Οκτώβριο του 2009.

Ιαπωνία: Νέα «βουτιά» 14% στις εξαγωγές τον Ιούλιο

Με τον ταχύτερο ρυθμό από τότε που ξεκίνησε η κρίση υποχώρησαν οι ιαπωνικές εξαγωγές τον Ιούλιο, λόγω της ενίσχυσης του γεν και της αδυναμίας των υπόλοιπων οικονομιών του κόσμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, οι εξαγωγές του Ιουλίου κατέγραψαν πτώση 14% σε ετήσια βάση (όσο ανέμεναν οι αναλυτές). Πρόκειται για την ταχύτερη πτώση από τον Οκτώβριο του 2009.

Η υποχώρηση οφείλεται κυρίως στη μείωση των εξαγωγών αυτοκινήτων προς τις ΗΠΑ, πλοίων προς την Κεντρική Αμερική και χάλυβα προς την Ιταλία, ενώ οι εξαγωγές προς την Κίνα (τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της Ιαπωνίας) μειώθηκαν κατά 12,7% σε ετήσια βάση τον Ιούλιο.

Οι ιαπωνικές εξαγωγές κινούνται πτωτικά για δέκα συνεχόμενους μήνες.

Σύμφωνα με οικονομολόγους που επικαλείται το Reuters, υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος η αδυναμία αυτή στις ιαπωνικές εξαγωγές να συνεχιστεί, καθώς η παγκόσμια οικονομική αβεβαιότητα δεν δείχνει να υποχωρεί, κάτι που ίσως υπονομεύσει τις προσπάθειες της Ιαπωνίας να δώσει νέα ώθηση στην οικονομία της.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v