Ποροσένκο: Δεν αποκλείουμε πλήρη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Μια εβδομάδα αφότου ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε την Ουκρανία για «τρομοκρατικές» τακτικές στην Κριμαία και ορκίστηκε να απαντήσει με «σοβαρά μέτρα», ο Ουκρανός ομόλογός του προειδοποιεί για κλιμάκωση των συρράξεων και πλήρη ρωσική εισβολή.

Ποροσένκο: Δεν αποκλείουμε πλήρη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία

Η Ουκρανία δεν αποκλείει πλήρη ρωσική εισβολή και ενδέχεται να καταστρώσει στρατιωτικό σχέδιο σε περίπτωση που επιδεινωθεί η κατάσταση με τη γείτονα χώρα, τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, αφού τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του χειρότερου βομβαρδισμού από φιλορώσους αυτονομιστές εδώ και έναν χρόνο.

Ο πρόεδρος υπογράμμισε σήμερα μιλώντας από τη δυτική πόλη Μπρόντι, ότι έχουν ενταθεί οι συρράξεις μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων και των ανταρτών στο Ντονμπάς στα ανατολικά της χώρας.

«Η πιθανότητα κλιμάκωσης της διαμάχης παραμένει πολύ σημαντική», ανέφερε σύμφωνα με το Bloomberg ο Πέτρο Ποροσένκο κατά τη διάρκεια ομιλίας του που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. «Δεν αποκλείουμε μια πλήρη ρωσική εισβολή», πρόσθεσε.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε το Κίεβο για ανάμιξη σε «τρομοκρατικές» τακτικές στην Κριμαία και ορκίστηκε να απαντήσει με «σοβαρά μέτρα». Η ουκρανική κυβέρνηση -η οποία υπογραμμίζει ότι η Ρωσία προμηθεύει με στρατεύματα, μετρητά και όπλα τους αυτονομιστές- απέρριψε τις κατηγορίες και επεσήμανε ότι η Ρωσία ενδέχεται να τις χρησιμοποιήσει ως πρόσχημα για να συγκεντρώσει περισσότερα στρατεύματα στην Κριμαϊκή Χερσόνησο.

Ο Ρώσος πρόεδρος ενδέχεται να ταξιδέψει στην Κριμαία την Παρασκευή για να συζητήσει με τοπικούς αξιωματούχους και να επισκεφθεί μια παιδική κατασκήνωση, όπως μετέδωσε σήμερα ο ρωσικός ειδησεογραφικός όμιλος RBC, επικαλούμενος τρεις άγνωστες πηγές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v